RallyNieuws
Wesley Stevens & Lean Potgieter - Peugeot 206 RC - Jumbo Shortrally 2018
Wesley Stevens & Lean Potgieter - Peugeot 206 RC - Jumbo Shortrally 2018

Een ton schade

Op 14 juli jongstleden vond het internationale GTC Rally Festival plaats. In dit grote spektakel stonden Wesley Stevens en Lean Potgieter van Stevens Rallysport aan de start van de Jumbo Shortrally. Het hart van dit evenement stond voor het eerst op een nieuwe locatie. Breda International Airport is door de organisatie geregeld en dit is het team enorm goed bevallen. Alles compact bij elkaar en ruimte genoeg voor alle deelnemers.

Rond 16.00u zijn Wesley en Lean gestart op kp1 die door de organisatie op het airport uitgezet was. Een klein proefje waarbij veel publiek aanwezig was en makkelijk bij kon komen. Het onverhard op deze kp was slechter dan Wesley had verwacht. Hierdoor is na het eerste rondje ervoor gekozen om het rustig aan te doen, want er was alleen maar meer te verliezen dan te winnen. Hierna stond kp2 te wachten. Net over de grens in België werd er een achtste tijd neergezet door Wesley en Lean. Onderweg naar kp3 is er in de auto besproken om rustig aan te doen. Dit omdat deze kp tijdens het verkennen als zeer glad was bevonden. Tijdens de proef kwam Wesley hier ook direct achter. Op een aantal punten schoof de auto dan ook net te ver door met het aan remmen, maar gelukkig geen grote fouten.

Eenmaal terug op het service terrein kon het team direct aan de slag met de standaard werkzaamheden. Hierbij werd ontdekt dat er een velg gescheurt was. Door een deuk in de velg waren scheurtjes ontstaan en zijn de wielen ook direct gewisseld.

Op het serviceterrein werd vernomen dat kp4, de proef op het airport, niet meer verreden werd in verband met het slechte onverhard. Hierdoor konden Wesley en Lean door naar de proef in België. Op deze proef werd wederom een supertijd gereden en was de verrassing ook groot toen de tijden geplaatst werden. Een supertijd waarbij er aansluiting was met auto’s die normaal gesproken veel sneller zijn. Hierdoor werd voor Wesley bevestigd dat de remmen, die vernieuwd zijn tijdens de ELE Rally, veel beter zijn en dat het vertrouwen aan het stijgen was. Met dat vertrouwen werd er dan ook gestart op kp6, de laatste KP voor de Jumbo Shortrally. Wederom een klein foutje met het remmen waardoor een haaks linkse bocht gemist werd en even wat tijd verloren is gegaan.

Vanaf dit punt is de concentratie ook wat weg gezakt en wilde Wesley deze tijd inhalen. Richting het einde van de proef werd hierdoor ook een ton in de chicane geraakt en helaas schade gereden aan de auto. Het toeval was dat Wim en de overige supporters op dit punt stonden te kijken en Wim direct kon zien dat er doorgereden kon worden. Wesley en Lean hebben op dat punt besloten om de finish te halen en het gaspedaal direct los te laten tot aan de finish. Hier bleek er flinke schade te zijn aan het rechter voorscherm en de stuurstang waardoor de wielen niet meer recht stonden. Na een snelle check bleek het wel mogelijk te zijn om door te rijden naar het finish podium.

Op het finish podium werden Wesley en Lean verrast met een verzoek om uit de auto te komen. Hier werden bekers overhandigd voor een super tweede plaats in de klasse en een geweldige achtste plaats algemeen. Dit was dan ook een mooie bekroning op een prachtige dag waarbij de potentie van de 206 RC wederom werd getoond.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com