RallyNieuws
Volvo 240 Turbo - Pierre Brouwer

Eerste ronde WERC voor Brouwer Rallysport

Zaterdag 19 maart aanstaande staat Emmeloord en omgeving weer garant voor een dag autosport spektakel van het hoogste niveau. De Zuiderzee Rally is de eerste ronde van het Nederlands Rallykampioenschap, diverse merkencups en de West Euro Rally Cup, kortweg het WERC. Dit zorgt voor een aantrekkelijk deelnemersveld met snelle rijders uit ons eigen land, maar ook uit Denemarken, Duitsland en Belgie!

Traditioneel is dit ook de thuisrally voor Brouwer Rallysport uit Rogat. Zowel vader (Gerben) als zoon (Pierre) Brouwer komt met een 300PK sterke rallywagen aan de start. Beide heren nemen dit jaar deel aan de internationale West Euro Rally Cup. Brouwer senior wist deze rallycup, met wedstrijden in Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen, in 2014 op zijn naam te zetten!

Gerben Brouwer - Audio Quattro S2
Brouwer Rallysport bestaat uit een team van 12 personen die er wekelijks voor zorgen dat de snelle rallywagens weer optimaal geprepareerd aan de start kunnen verschijnen van het eerstvolgende evenement.

Gerben Brouwer wordt genavigeerd door Niels Kroeze uit Frankfurt (D) en rijden sinds 2011 samen in de bijzonder snelle  Audi S2 Quattro. Het “vreemd gaan” naar een ander merk heeft Volvo liefhebber Gerben geen windeieren gelegd! Een 3e plaats in het Nationaal Nederlands rallykampioenschap, diverse algemene top 10 klasseringen, klasse winsten en de titel in de West Euro Rally Cup kon hij de laatste jaren op zijn palmares bijschrijven!

Na een flinke crash in 2014 tijdens een rally in Noorwegen moest het team een compleet nieuwe carrosserie opbouwen. Enkele dagen voor de Zuiderzee Rally in 2015 was de auto gereed, het harde werken mocht helaas niet bekroond kon worden met een finish. Na jaren vrijwel probleemloos rijden in de Audi, werd seizoen 2015 een dieptepunt door diverse technische pech.

Afgelopen winterperiode is de Audi op diverse punten aangepast en verbeterd. Dit jaar zullen Gerben en Niels weer deelnemen aan de West Euro Rally Cup en hopen daarin weer mooie dagsuccessen en een goede eindklassering te behalen. Of het team zoals in 2014 de winst weer kan pakken is nog afwachten. Er komen een aantal teams aan de start met in potentie veel snellere fabriekswagens.  Echter de uitspraak: “To finish first, first you have to finish” is aan het eind van het seizoen nog steeds de belangrijkste.

“Na 10 jaar diverse successen te hebben geboekt met navigator Groeneveld, wordt sinds vorig jaar het rechterstoeltje naast Pierre bezet door Paul Helmink uit Emmeloord. Helmink keerde na een aantal jaren “sabbaticle” weer terug in de rallysport.

Vorig jaar wist het duo het eerste gezamelijke optreden te bekronen met een finish in de toen nog geheten TankS Rally. Ondanks de positieve start, was het vervolg van het seizoen teleurstellend. Ziekte, een blessure door een ongeval en technische pech kenmerkten rallyseizoen 2015.

Ondanks vele succesvolle jaren was 2015 voor het gehele Brouwer Rallysport team er dus één om snel te vergeten.

In de winterstop heeft het team de koppen bij elkaar gestoken en plannen gemaakt voor 2016. Als eerste werden er twee nieuwe aanwinsten in het serviceteam aangetrokken, die daarvoor al enkele jaren actief waren bij een ander succesvol team. Daarna is er veel veranderd aan de bijzonder snelle groep A geprepareerde Volvo 240 Turbo!

Een compleet nieuwe kabelboom, diverse aanpassingen in de elektronica, gereviseerde schokbrekers en versnellingsbak waren enkele aanpassingen die in winter zijn doorgevoerd. Daarnaast heeft men een complete dag testrondes gedraaid bij de ontwikkelaar van het motormanagementsysteem, waardoor de kracht en fitheid van de motor aanzienlijk is toegenomen! Al met al is er alles aan gedaan om rallyseizoen 2016 goed aan te vangen. Dit jaar heeft het team gekozen voor deelname aan de West Euro Cup en hoopt daarin hun visitekaartje te kunnen afgeven.

De Zuiderzee Rally is dit jaar een compact evenement dat in één dag verreden wordt. In het centrum van Emmeloord vindt men het servicepark waar alle auto`s van dichtbij te bekijken zijn. In totaal staan er ruim 60 teams aan de start in de rally en verkorte short rally. De klassementsproeven bevinden zich dit jaar in de omgeving van Kampen en het industrieterrein Nagelerweg in Emmeloord. Op de website van de Zuiderzee Rally is meer informatie te vinden over onder andere de tijden, deelnemers en klassementsproeven.

Equipe Brouwer/Kroeze in de Audi S2 Quattro is in Emmeloord te zien met startnummer 16. Brouwer/Helmink in de Volvo 240 Turbo met startnummer 24.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com