RallyNieuws
Bob de Jong - Hyundai i20 R5 - Racing EXPO 2020
Bob de Jong - Hyundai i20 R5 - Racing EXPO 2020

Eerste ‘Virtuele Nacht van Achtmaal’ groot succes

Op de dag dat de zesde ronde van het Open Nederlands Rallykampioenschap verreden had moeten worden, initieerde de organisatie van de geplande GTC Rally een prachtig alternatief voor de al het gehele seizoen thuiszittende rallycoureurs en -fans! De ‘Virtuele Nacht van Achtmaal’ vormde een realistische vorm van rallysport, waar de rallyrijders een flinke kluif aan hadden. Voor regerend Open Nederlands Rallykampioen Bob de Jong betekende het zijn debuut op de simulator en met een vijfde plaats en een leuke ervaring rijker, toonde hij zich tevreden; “Maar er gaat niets boven het echte rally rijden, dus hopelijk kunnen we dit najaar nog met de Hyundai i20 R5 in actie komen.”

Ernst

Eerder dit jaar liet Bob de Jong al weten zich neer te leggen bij alle beperkingen door de coronapandemie: “We realiseren ons de ernst van de huidige crisis. Rallysport is totaal niet belangrijk; het is een mooie sport die ik graag bedrijf, maar ons aller gezondheid is uiteraard van het allergrootste belang. Dus afstel van wedstrijden is vervelend, maar ik sta daar voor 100% achter.”

Daarom was Bob de Jong verheugd met de uitnodiging van de GTC Rally organisatie om als oud-winnaar (2014, 2017, 2019) te mogen deelnemen aan de ‘Virtuele Nacht van Achtmaal’. Op professionele simulatoren, die door Kevin Abbring werden ingezet, moesten de deelnemers twee keer twee klassementsproeven afleggen; met een 100% realistische weergave van de beroemde rallywegen rond Achtmaal herleefde zo de befaamde ‘Nacht’.

Respons

De rijders mochten eerst met hun navigatoren verkennen over de echte klassementsproeven, waarna ze deze op de simulator op snelheid moesten afleggen. “Zeer realistisch en prachtig om te doen,” aldus Bob de Jong. “Vooral in het stuur voel je de respons alsof je in echte R5 over de proeven rijdt.” Door een uitstapje op de derde proef werd De Jong, geassisteerd door zijn vaste navigator Bjorn Degandt, door de computer teruggezet naar de start (…), maar zijn tijd werd keurig aangepast, waardoor hij alsnog als vijfde werd geklasseerd in de einduitslag, achter winnaar Kevin van Deijne. Hans Weijs werd tweede voor Jan Jur Monshouwer en de Belg Robin Maes. Onder meer Henk Vossen, Jeroen Swaanen, Jasper van den Heuvel, Hermen Kobus en Erwin Doctor waren eveneens van de partij. In september wordt een verslag van de ‘Virtuele Nacht van Achtmaal’ uitgezonden bij RTL GP RallyReport.

Updates

Het team van Bob de Jong was klaar voor de start van het nieuwe rallyseizoen. Hoewel de auto in een compleet nieuwe livery – met dank aan Succes Signs – is gestoken, is de Hyundai i20 R5 technisch gezien vrijwel identiek aan de kampioensauto van vorig jaar. “Hyundai Motorsport heeft nog wel wat updates ontwikkeld, zoals op het gebied van de schokdempers,” aldus Bob de Jong. “De grip lijkt er enorm op vooruit gegaan te zijn, dus we zijn blij met deze nieuwe ontwikkeling.” Waarschijnlijk is de Vechtdalrally in september de eerste wedstrijd van dit seizoen die wel kan doorgaan. Daar kijkt de Hyundai-rijder dan ook naar uit: “Het zou prachtig zijn als men er in slaagt om deze mooie eendaagse rally in en rond Hardenberg te organiseren.”

Bob de Jong Rallying werkt ook dit seizoen nauw samen met de Nederlandse Hyundai-dealerorganisatie. Hyundai-dealers Bartelen in Roosendaal en Van Riel in Breda ondersteunden het team voor de ‘Virtuele Nacht van Achtmaal’. Met trots sieren ook Eurol, Michelin, Hoevenberg en BdJ Imports de Hyundai i20 R5 van de regerend Nederlands rallykampioen. Komende week (13 – 17 juli) zal de Hyundai i20 R5 van Bob de Jong schitteren in de showroom van Hyundai-dealer Bartelen aan de Ettenseweg in Roosendaal.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina of abonneer je op YouTube op het kanaal van Bob de Jong Rallying.

bron: Bob de Jong Rallying

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com