RallyNieuws
Mini & Saab - Eifel Rallye Festival - 2012
Mini & Saab - Eifel Rallye Festival - 2012

Eifel Rallye Festival viert feest in 2022

Het Eifel Rallye Festival vindt in 2022 van 21 t/m 23 juli plaats. Dan zal het voor de tiende keer zijn dat dit evenement wordt gehouden. Het grootste rijdende rallymuseum zal dan het beste uit de 50 jaar die het wereldkampioenschap bestaat, presenteren.

Festiviteiten

De officiële feestelijkheden van het WRC zullen tijdens de rally van Portugal een plaats krijgen. Daar is ook een afvaardiging van het Eifel Rallye Festival aanwezig met een selectie auto’s uit de Slowly Sideways. Daarbij zullen deze auto’s demonstratief een deel van het parcours gaan rijden om de fans te plezieren. “In de Vulkaaneifel zullen de verhalen en de geschiedenis van 50 jaar wereldkampioenschap, in een vol programma, weer tot leven worden gewekt,” aldus Reinhard Klein, die als voorzitter van Slowly Sideways verantwoordelijk is voor de samenstelling van het deelnemersveld.

Noodhulp

Na de overstromingen in de Eifel heeft de organisatie een inzamelingsactie georganiseerd. Daar is in korte tijd vanuit de gehele wereld een bedrag van € 40.000,- op binnengekomen. Dit bedrag is aan de stichting Landkreis Vulkaneifel in Daun overhandigd om in de direct nood te voorzien. Inmiddels is er nog eens € 10.000,- op binnengekomen, waardoor er in totaal € 50.00,- kon worden overhandigd.

Versterking

In december kreeg de organisatie versterking in de persoon van Ernst Kopp. De pensionado zal zijn vrije tijd wijden aan het festival. Hij kent de wereld van de motorsport, vooral de rallysport. Hij vervulde belangrijke functies bij het team van Toyota, de Formule 1, Le Mans en in Alzenau in de werkplaats van het Hyundai WK team. Ernst is al lange tijd verbonden aan het Eifel Rallye Festival met zijn deelnames in de Toyota Celica Twincam Turbo. Dit is de originele auto uit het Groep B tijdperk en werd in 1986 bestuurd door Björn Waldegard tijdens de Rally van Ivoorkust. In 2017 toonde Ernst eindelijk publiekelijk een Toyota MR2 die bedoeld was voor de toenmalige Groep S. Met zijn kennis en uitgebreide internationale netwerk is Ernst een absolute aanwinst voor ons,” aldus de voorzitter van de organisatie Otmar Anschütz.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com