RallyNieuws

ELE Rally maakt zich op voor titanenduel

Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2013 barst de strijd los! Wie pakt de zege in de 49e ELE Rally? Wordt het Swaanen, Van Loon of.. verslikken de heren zich? Terwijl menig rallyfan over deze vragen zich het hoofd breekt draait de organisatie van de rally op volle toeren.  “Ik heb nú al zin in mijn thuisrally” meldde Erik van Loon. Het is duidelijk; de rallyfan mag dit evenement niet missen!

Vaste waarden
Voor de 49e editie van de oudste snelheidsrally van Nederland houdt de organisatie vast aan het concept van 2012. “Dat was een spannende editie met veel landelijke en afwisselende proeven” herinnert wedstrijdleider Radboud van Hoek zich.  “Voor dit jaar houden we dat concept vast, al zijn er wel wat wijzigingen in de proeven gemaakt” vervolgd hij. Zo worden de rijders opnieuw geconfronteerd met vijf proeven zonder service op de zaterdagochtend. “Daardoor zal een keuze moeten worden gemaakt door de rijders waar ze de aanval kiezen en waar ze hun banden sparen. Bij veranderlijk weer wordt de juiste bandenkeuze van een nóg groter belang ” meent Van Hoek.

Start-Finish op AutomotiveCampusNL
Helmond heeft zich ontwikkeld tot het epicentrum van de Nederlandse Automotive industrie. De ELE Rally sluit daar jaarlijks naadloos bij aan. Op vrijdag slaan alle servicecrews van de circa 70 deelnemers aan de rally daar hun tenten weer op. De start van de rally, het harde werk van de servicecrews en de indrukwekkende rallybolides. Het is een mooi schouwspel wat gratis te aanschouwen is. En voor wie vervolgens de smaak te pakken heeft gekregen is de verkoop van de publieksinformatie nooit ver weg. Op zaterdag verplaatst de service zich naar de MCB terreinen in Eindhoven, maar de finish is zaterdagnacht om 0:00 uur gewoon weer in Helmond.

Titanenduel
Was vorig jaar de strijd enigszins ongelijk, dit jaar wordt een titanenduel verwacht. Beide bewapend met een WRC van de twee liter generatie gaan Jeroen Swaanen en Erik van Loon beide met veel zin en topmotivatie aan de start verschijnen. Swaanen (Vessem) brengt een meervoudig wereldkampioen aan de start met de full spec Citroën C4 WRC. Van Loon (Riethoven) tikte de allerlaatst gebouwde Ford Focus WRC op de kop. “Ik kom alleen voor de winst” aldus Jeroen Swaanen. Met die gepeperde uitspraak van de huidige kampioen is de toon alvast gezet!

Meer regionale strijd
Ook de strijd om het Rallyclinic Nederlands rallykampioenschap zit vol met rijders die de ELE Rally als hun thuisrally beschouwen. Arjen de Koning (Eindhoven) leidt de dans om het kampioenschap, maar ook Piet van Hoof (Wintelre) en Antoine van Ballegooijen (Nuenen) willen hoge ogen gooien op bekend terrein. Rijder voor het team van de opleiding ‘Veiligheid en Vakmanschap’ Kevin Kooijman komt weliswaar niet uit de regio. Toch mag hij zich thuis voelen als hij de kp ‘Strijpse Kampen’ rijdt op militair terrein. Als tweede geklasseerd in het kampioenschap is hij de uitdager voor de Brabanders!

Zelf kijken?
Rallysport spreekt pas echt tot de verbeelding als die beleefd wordt langs de klassementsproeven. Om de weg naar de klassementsproeven te kunnen vinden, is op diverse plaatsen een voorverkooppunt ingericht voor verkoop van de publieksinformatie. Een passepartout voor  vrijdag en zaterdag kost 28 Euro. Wie alleen zaterdag komt kijken betaald 22 Euro. Losse proeven kunnen voor 6 Euro per locatie worden bekeken. Meer informatie over de voorverkoop punten is te vinden op www.elerally.nl onder ‘informatie’. De grootste publiekstrekker op het industrieterrein van Ekkersrijt in Son wordt verreden op zaterdagavond om 21:30 en 23:00 uur. Aangezien de toprijders als eerste starten is het zaak om op tijd te zijn. Alcoholische dranken zijn verboden op de proeven en hierop zal streng worden gecontroleerd! Wie alles gratis wil aanschouwen en niet bang is om de handen uit de mouwen te steken meldt zich via dezelfde site aan als official.

Tekst: ELE Rally
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com