RallyNieuws
Jef van Hooft & Edith Gevers - Lancia Delta Evo - ELE Rally 2019
Jef van Hooft & Edith Gevers - Lancia Delta Evo - ELE Rally 2019

ELE Rally wijkt uit naar steeds drukker wordend najaar

De organisatie van de ELE Rally heeft vanavond bekend gemaakt dat de 56e editie van de ELE Rally niet juni niet zal plaatsvinden. De aanhoudende coronapandemie houdt de wereld nog steeds in haar greep en zo ook de ELE Rally. De organisatie probeert in het najaar deze wedstrijd alsnog plaats te laten vinden.

Publiek

Een wedstrijd zonder publiek is geen optie voor de organisatie. Dit geldt niet alleen op het financiële vlak, maar zeer zeker ook voor de beleving van de sport. Op dit moment zijn er teveel onzekerheden om de wedstrijd op een verantwoorde manier te kunnen laten plaatsvinden.

Alternatief

Het organisatiecomité heeft al wel een alternatieve datum op het oog, maar heeft deze nog niet bekend gemaakt. Wel al is duidelijk dat het druk zal worden in het najaar. Eerder al liet de organisatie van de Zuiderzeerally weten in oktober mogelijkheden te zien om daar hun wedstrijd te laten plaatsvinden. De organisatie van de Visual Art Rally zit ook niet stil en is ook bezig plannen te maken. Wanneer en waar dat zal zijn zal te zijner tijd bekend gemaakt worden.

Druk

Daarbij komt dan ook dat de nadruk van de Belgische rallykalender ook in het najaar ligt. Voor de Nederlandse equipes lijkt het dus een kwestie te worden van keuzes maken: of de vaderlandse rallysport in deze moeilijke tijden steunen met hun deelname, of toch uitwijken naar België. De enige Duitse wedstrijd op de Nederlandse rallykalender, “Rund um die Sulinger Bärenklaue”, heeft als uitwijkdatum 16 en 17 juli. Een officieel besluit om die wedstrijd te verplaatsen is nog niet genomen.

Tekst: RallyNieuws

Kijk hier voor de complete rallykalenders

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com