RallyNieuws
Jeroen van Beugen & Bart Woolderink - Mitsubishi Lancer Evo 7 - ELE Shortrally 2017
Jeroen van Beugen & Bart Woolderink - Mitsubishi Lancer Evo 7 - ELE Shortrally 2017

ELE Short of toch een staartje?

Over de ELE Shortrally kunnen we als equipe met startnummer 109 heel ‘short’ zijn. Na een snelle start op de eerste proef, militair terrein Strijpse Kampen, bleef de Evo op vol gas hangen. Een klein euvel in de aansturing van de gasklep, dat inmiddels al weer is verholpen. Het zorgde er echter wel voor dat we de auto op een veilige plek langs de proef moesten zetten en onze deelname beëindigen. Alle voorbereidingen ten spijt bleef het dus bij drie minuten rijden. Iets waarvan je weet dat het kan gebeuren en bij de sport hoort. Over en uit, volgende keer beter en naar huis zou je zeggen.

Staartje

Maar dan toch het staartje. Terwijl de ELE organisatie het publiek waarschuwt voor de zinderende zon en zelfs uit voorzorg water uitdeelde, mochten wij als equipe de proef niet (te voet) verlaten. Ondanks dat ons service team klaar stond om ons te slepen en er een bergingswagen op de proef aanwezig was, vond de wedstrijdleiding van de ELE rally het nodig hen te verbieden om ons te ontzetten. Terwijl er heel veel momenten waren waarop dat verantwoord kon. Onze vele en uiteindelijk zeer dringende telefoontjes werden genegeerd. Op enig moment waren er solidaire rijders die weigerden te starten voordat de wedstrijdleiding ons uit onze positie had bevrijd. Maar alles ten spijt. Wij hebben 6 ! uur in de brandende zon (42 graden) staan wachten bij de auto zonder eten, drinken of hulp van de organisatie. Verbrand en uitgedroogd kwamen we uiteindelijk ergens rond 20.30 uur aan op het service terrein.

Waarderen

Rally team @SRCTwente respecteert en waardeert alle organisatoren en vrijwilligers die hun best doen om rally evenementen tot een succes te brengen. Naar ons equipe toe heeft de
organisatie zich helaas van een kant laten zien die niet past bij deze tijd en de wijze waarop wij de sport enthousiast beleven en promoten.

Felicitaties

We feliciteren de winnaars van de rally, Jasper van de Heuvel en Lisette Bakker, van harte met hun overwinning! Wat een close call. Een schitterende ontknoping van een mooi evenement. Tevens bedanken we van de Heuvel Motorsport voor het onderhoud en de goede service. De volgende rally rijden we gewoon weer uit!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com