RallyNieuws
Gert-Jan Kobus & Martin Nortier - Peugeot 208 R2 - ADAC Rallye Sulingen 2018

Equipe Kobus/Nortier moet strijd staken in de rally van Sulingen

Gebrand

Op vrijdag 4 mei en zaterdag 5 mei werd rondom het Duitse Sulingen de 2e ronde van het Open Nederlands Kampioenschap, ook meetellend voor de FIA Benelux Rally Trophy, verreden: de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”. Na het succesvolle resultaat tijdens de eerste wedstrijd in maart, de Sijperda Zuiderzeerally, waren Gert-Jan Kobus navigator Martin Nortier ook nu weer gebrand op een goede klassering.

Shakedown

Op de donderdag werd de shakedown verreden: een klassementsproef die de deelnemers optioneel konden gebruiken als test en die niet meetelde voor het klassement. Gert-Jan en Martin kozen ervoor om deze te rijden om zo de Peugeot nog een laatste maal aan de tand te voelen en om zelf alvast een beetje in het ritme te komen. De deelname aan de shakedown bleek waardevol. De wegligging van de auto was nog niet optimaal en er konden nog wat kleine wijzigingen worden doorgevoerd.

Stof

Op vrijdag startte de rally met een drietal klassementsproeven, waarvan er één in het donker verreden werd. Een groot deel van het parcours bestond uit onverharde wegen. Doordat het al een aantal dagen warm en droog was, bleef het stof van de auto’s die eerder gestart waren lang hangen. Ook kwam er erg veel stof in de auto, wat het zicht belemmerde. Gert-Jan en Martin besloten een tandje terug de doen. Tot overmaat van ramp stak er ook nog een haas over die niet ontweken kon worden. De voorkant van de Peugeot raakte beschadigd. Na de eerste avond bezetten Gert-Jan en Martin de 37e plaats.

Problemen

Het duo was vastberaden om op de tweede dag te stijgen in het klassement. Er stonden tien proeven op het programma, waaronder twee maal de meer dan 23 kilometer lange proef op het IVG-gelände (voormalig militair terrein). Problemen met de remmen op de eerste twee klassementproeven van de dag zorgden er helaas voor dat de opmars minder snel ging dan gehoopt. Na twee proeven was er een servicemogelijkheid, waar monteurs Gerrit, Stefan en Niek de problemen konden verhelpen. Op de daaropvolgende klassementsproef sloeg het noodlot helaas definitief toe. Een gat in de koeling dwong Gert-Jan de Peugeot langs de kant te zetten.

ELE Rally

Het volgende evenement op de kalender is de ELE Rally, welke op 1 en 2 juni verreden wordt.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com