RallyNieuws
Erik van Loon & Harmen Scholtalbers - Subaru Impreza S14 WRC - Short Rally Kasterlee 2019
Erik van Loon & Harmen Scholtalbers - Subaru Impreza S14 WRC - Short Rally Kasterlee 2019

Erik van Loon brengt meer dan een WRC naar Drenthe Rally

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart vindt de JACKS’s International Drenthe Rally plaats op en rondom het TT-Circuit in Assen. Erik van Loon zal van start gaan met een Ford Fiesta WRC uit 2021. Dit is de auto waarmee Ford vorig jaar in het Wereldkampioenschap reed. Daarnaast zal zijn vrouw, Anja van Loon, debuteren in de rallysport met een Renault Clio Rally5.

Verschillen

Het Nederlandse debuut van de Ford Fiesta WRC stond eigenlijk voor vorig jaar al gepland. “Toen vorig jaar de plannen kwamen voor de Drenthe Rally werd ik eigenlijk al meteen enthousiast. De organisatie had namelijk de ambitie om WRC’s van start te laten gaan. Dus toen ben ik op zoek gegaan naar een moderne WRC om eens te voelen wat het verschil is tussen de Ford Focus of de Subaru Impreza S14, dit ten opzichte van de nieuwe generaties. Zo kwam ik in contact met M-Sport en kon ik bij hen een Ford Fiesta WRC huren. Hein Verschuuren zal mij navigeren deze rally. Doordat de rally werd uitgesteld, ging helaas het debuut ook niet door. Dus ik ben heel blij dat ik nu alsnog met deze auto aan de start kan staan van een Nederlandse rally,” aldus Van Loon.

Naast het debuut van de Fiesta WRC brengt Van Loon Racing een tweede debutant naar Assen: Anja van Loon. Het is niet de eerste kennismaking met de autosport voor Anja. Ze reed rallycross in crosskarts en heeft een aantal keer een van de servicetrucks bestuurd van het Fried van de Laar Racing Team tijdens de Dakar Rally. Anja heeft de ambitie om in 2023 deel te nemen aan de Dakar Rally in een SSV en in 2024 met een rallytruck.

Kilometers

Om goed voorbereid aan de start te komen, wil ze veel kilometers maken. Dat begint in Assen met de Renault Clio Rally5. Dit is een nieuwe rallycup in Nederland die wordt georganiseerd door Van den Heuvel Motorsport. Anja zal haar eerste rallykilometers maken, terwijl ze wordt genavigeerd door de ervaren Lisette Bakker. Na de Drenthe Rally zal Anja deel gaan nemen aan de Tunisia Desert Challenge van 21 tot en met 29 april in Tunesië met een CanAm.

De JACKS’s International Drenthe Rally start op vrijdag 11 maart om 16:31 uur met de startceremonie. De eerste proef wordt om 18:21 uur verreden rondom Kampen. De eerste dag van de rally finisht, na zes proeven, rond 22:50 uur. Op zaterdag 12 maart verplaatst de rally zich naar Assen en zijn de proeven op en rondom het TT-Circuit, enkel de proeven op het TT-Circuit zijn voor publiek toegankelijk. De eerste proef op zaterdag start om 9:12 uur en na 12 proeven op zaterdag en 18 in totaal, finisht de rally rond 16:21 uur.

Bron: Van Loon Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com