RallyNieuws
Rudy Schenkeveld & Joost Schenkeveld - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2019
Rudy Schenkeveld & Joost Schenkeveld - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2019

Extra prijzen voor 206 Rally Cup in Hellendoorn

Hoewel de Hellendoornrally dit jaar niet op de kalender van de 206 Rally Cup vermeld staat, vertrekt er komend weekend toch weer een groot aantal deelnemers uit de grootste rallycup van Nederland in de rally en shortrally. Met in totaal 13 teams wordt er wederom een forse bijdrage aan het deelnemersveld geleverd. Daarnaast zijn er enkele ex-cuprijders die met nog mooier materiaal aan de start verschijnen. Nadat ze vorig jaar regelmatig lieten zien met de snelsten mee te kunnen, debuteren Michiel Poel en zijn navigator Bart-Jan Harmsen in een zelf opgebouwde Renault Clio. Nog niet volgens de R3 specs, maar wel een hele mooie aanwinst in het veld. Ook Ingo ten Vregelaar, die dit jaar samen met Raoul Werger in de rallysport debuteerde, komt met een snellere auto aan de start. Als alles meezit starten zij vrijdagavond in een Ford Fiësta R2 en geven hier een mooi vervolg aan hun eerste jaar in de 206 Rally Cup.

Proberen

Omdat de Hellendoornrally niet meetelt voor de 206 Rally Cup geeft dit de diverse deelnemers de mogelijkheid om verschillende zaken uit te proberen. Zo wordt met het oog op het seizoen 2020 getest met een andere versnellingsbak met kortere eindoverbrenging, waarmee de 206 aan snelheid moet gaan winnen. Ook wordt, met het oog op 2020, getest met een ander type band van cupsponsor Toyo omdat het huidige type R1R volgend jaar niet meer geproduceerd wordt.

Waardering

Doordat de kalender van de 206 Rally Cup jaarlijks wisselend wordt samengesteld en uit vijf wedstrijden bestaat, kan het voorkomen dat een rally in een bepaald seizoen niet meetelt voor de cup. In 2019 telt de Hellendoornrally niet mee voor de 206 Rally Cup en desondanks zijn er 13 teams die aan de start verschijnen. Fijn voor de organisatie van deze mooie wedstrijd die hiermee gewaardeerd wordt door de rijders uit de cup.

Prijzen

Cupsponsors Vogelzang Verzekeringen (Oldenzaal) en J&J Techniek (Almelo) hebben voor de cuprijders in zowel de rally als de shortrally twee mooie prijzen beschikbaar gesteld. Zaterdagavond zullen we zien welk team uit de rally en welk team in de shortrally hier aanspraak op kunnen maken.

Runner-up

De laatste wedstrijd van 2019, de Twente Rally, vormt de afsluitende wedstrijd van de 206 Rally Cup. Hoewel de kampioenen reeds bekend zijn met de snelle broers Schenkeveld uit Alphen aan den Rijn, zijn er diverse teams die nog kans op maken op de runner-up positie. In het weekend van 19 en 20 oktober valt de beslissing in de strijd om de tweede plaats in de cup.

Voor meer informatie over de 206 Rally Cup kijk je www.206rallycup.com of op Facebook.

bron: 206 Rally Cup

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com