RallyNieuws
Mitsubishi Lancer Evo 9 - Johan Faes

FABORY Rallyteam heeft zin in polderproeven

Drie weken geleden eindigde de eerste wedstrijd van het seizoen van het FABORY Rallyteam in mineur. Tijdens de 6de klassementsproef van de Haspengouw Rally gingen Johan Faes en navigator Christiaan van der Rijsen van de baan. Het team ging niet bij de pakken neerzitten en zette meteen de schouders er weer onder. De Mitsubishi Lancer Evo 9 staat er dan ook weer als nieuw bij en de teamleden zijn klaar voor de TankS Rally, aanstaande zaterdag rondom Emmeloord.

Na een teleurstellend begin van het seizoen staat het FABORY Rallyteam te trappelen om komend weekend weer in actie te komen. “Ondanks het uitvallen tijdens de Rally van Haspengouw kijken we met veel plezier terug op dat evenement. Die crash was pure pech, maar we hebben veel plezier beleefd aan de kilometers die we wel gereden hebben. We kunnen niet wachten om weer van start te gaan tijdens de TankS Rally. Het is een leuk en compact evenement.”

De TankS wordt verreden op zaterdag 21 maart en bestaat uit 12 klassementsproeven met een totale afstand op snelheid van bijna 109 kilometer. Om 13.31 uur rijdt de eerste deelnemer over het startpodium op De Deel in Emmeloord. Vervolgens worden er vier klassementsproeven in de regio van Kuinre afgelegd, waarna de equipes terugkomen voor de service in Emmeloord. Daarna volgen er zes proeven. Dit zijn dezelfde als tijdens de eerste boucle, twee ervan worden echter tweemaal afgelegd. Na deze zes proeven volgt er opnieuw een service van een half uur. In dat half uur wordt de startvolgorde vastgelegd voor de laatste twee proeven. Dit is de bekende industrieterreinproef Nagelerweg, die twee keer achter elkaar gereden wordt.

FABORY-rijder Faes blikt vooruit: “De TankS Rally bevat een aantal technische proeven over dijken. Het is vaak nat en glad. Hoewel we nu niet meer in het donker over die proeven rijden, is het een mooie uitdaging en vergt het de nodige stuurmanskunsten. De industrieproef, een rondkoers, is dit keer bijna 18 kilometer lang. Ik vind het een leuke proef en het geeft ons een goede gelegenheid om iets voor onze sponsors terug te doen. We hebben dan ook een mooi sponsorprogramma voor genodigden opgesteld.” Tegen de klok van negen uur ’s avonds rijdt de eerste deelnemer over het finishpodium en zijn de kaarten verdeeld.

In Emmeloord staat een aantal auto’s aan de start die in dezelfde klasse als de FABORY-Lancer Evo 9 vallen, de standaardklasse N4: “In de N4 hebben we concurrentie van Schapers, Van Ballegooien, Van Leeuwen en Vossen. Zijn staan echter allemaal met de snellere Evo 10 aan de start. We doen niet mee aan het Nederlands Kampioenschap, dus die druk hebben we niet. We gaan gewoon weer lekker rijden en zien wel waar we eindigen. Een positie in de top 5 algemeen zou gezien het startveld mogelijk moeten zijn,” analyseert Faes.

Wilt u een kijkje komen nemen bij de TankS Rally? U bent van harte welkom op de service.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com