RallyNieuws
Jan Kopecky & Pavel Dresler - Skoda Fabia R5 - ADAC Rallye Deutschland 2017
Jan Kopecky & Pavel Dresler - Skoda Fabia R5 - ADAC Rallye Deutschland 2017

FIA presenteert veranderingen aan WRC en support kampioenschappen

WMSC

Deze week werd in Parijs door de World Motor Sport Councel een aantal reglementswijzigingen gepresenteerd. Wijzigingen die niet alleen het WRC betreffen, maar ook de zogenoemde support-kampioenschappen als het WRC2 en het WRC3.

WRC

Het WRC kampioenschap, dat dit jaar 13 evenementen telde, worden uitgebreid met de Rally van Chili, te houden in het weekend van 12 mei. Daarmee telt het kampioenschap 14 wedstrijden. Daarnaast krijgen de rijders de mogelijkheid om, net als in de Formule 1, een vast startnummer te gaan voeren. Alleen het startnummer ‘1’ zal gereserveerd blijven door de regerend kampioen. Om de kosten te reduceren zijn ook een aantal maatregelen genomen. Zo zullen het aantal dagen dat de WRC teams kunnen testen van 55 worden teruggebracht naar 42. Ook zal het totale aantal kilometers van de klassementsproeven van 500 naar 350 gereduceerd worden.

WRC2 Pro

Met ingang van 2019 zullen de zogenoemde support-kampioenschappen geherstructureerd worden. Daarmee wil men bewerkstelligen dat meer door constructeurs in het kampioenschap zullen instappen. Daarmee zullen dan ook meer door constructeurs gesteunde rijders kunnen deelnemen, maar ook de private rijders zullen meer aangemoedigd worden om aan de WRC2 of Junior kampioenschappen deel te gaan nemen. et WRC2 blijft alleen toegankelijk voor private deelnemers. Voor de constructeurs in het WRC2 en hun rijders en navigators is het WRC2 Pro Kampioenschap in het leven geroepen. In zowel het WRC2 en het WRC2 Pro kampioenschap zal ook in het komend seizoen van de succesvolle R5 klasse auto’s gebruik gemaakt gaan worden.

WRC3

Dit kampioenschap zal ophouden te bestaan. Desondanks kunnen deelnemers in tweewiel aangedreven auto’s zich voor de WRC evenementen blijven inschrijven.

foto: archief

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com