RallyNieuws
Jan Poortman & Alex Eisenberg - Peugeot 206 s1600 - Visual Art Rally 2018
Jan Poortman & Alex Eisenberg - Peugeot 206 s1600 - Visual Art Rally 2018

Forfait voor JM Rallysport in Vechtdalrally

Forfait

JM Rallysport, met rijder Jan Poortman en navigator Alex Eisenberg, moet helaas forfait geven in de komende Vechtdalrally. De auto, de spectaculaire Peugeot 206 S1600 staat nog bij de dokter en kan niet van start gaan.

Motorproblemen

Tijdens de Visual Art Rally, verreden op 14 april jongstleden, kreeg de Peugeot motorproblemen. Deze bleken zodanig ernstig te zijn dat de auto niet op tijd klaar kan zijn voor de komende Vechtdalrally. “Erg jammer,” zegt rijder Jan Poortman. “Het is een leuke wedstrijd en ik had de Peugeot graag weer eens de sporen gegeven. Helaas is in Putten de motor serieus beschadigd. We vonden onderdelen uit het motorblok in delen waar ze niet hoorden, en dat terwijl de motor maar 70 kilometer had gelopen sinds de rebuild. Daar zijn we ook nog over in gesprek.”

Klus

“We naarstig op zoek naar, liefst, originele spare-parts. Dat is best nog wel een lastige en vooral tijdrovende klus. Ook zijn we in contact gekomen met Zomer Motorsport uit Holten en zij zullen de motor voor ons prepareren. Zij draaien al langer mee in de autosport en weten waar ze over praten. We denken daarom dat we in de Hellendoornrally weer van de partij kunnen zijn,” aldus Jan.

Topsnelheid

Niet alleen werkt het team aan een complete rebuild van het motorblok, ook de versnellingsbak krijgt de nodige aandacht. “De huidige eindoverbrenging levert ons een te lage topsnelheid op,” legt Jan Poortman uit. “Uit Frankrijk komt binnenkort een andere eindoverbrenging waardoor onze topsnelheid toch wat hoger komt te liggen. In de Visual Art Rally behaalden we een topsnelheid van zo’n 155 kilometer per uur en we verwachten straks toch rond de 175 km/u te kunnen rijden.”

Tijd

Om de Peugeot 206 s1600 alle benodigde liefde en aandacht te geven is ook tijd een essentieel ingrediënt. Ook daar ontbreekt het de ondernemer uit Holten aan. “Ik ben erg druk met mijn werk en daar gaat op dit moment ook erg veel tijd in zitten,” vertelt Jan. “Ik kan daardoor niet die tijd in de opbouw van de auto steken die nodig is. Mede daardoor zal ik de Vechtdalrally aan mijn neus voorbij moeten laten gaan, maar ik wel echt wel weer lekker knallen in de Hellendoornrally. Die wedstrijd komt zowat door mijn achtertuin dit jaar en daarom kan en mag ik daar niet ontbreken.”

Sponsoring

Naast het zoeken naar de juiste onderdelen voor de auto, is het team ook op zoek naar nieuwe sponsoren. Bedrijven die hun naam willen verbinden aan ons rallyteam. Daarmee wordt niet alleen het team geholpen een uitstekende prestatie te kunnen neerzetten, maar deze prestatie heeft dan ook zijn weerslag op het bedrijfsimago, vergroot het netwerk en levert een hogere naamsbekendheid op. Het team van JM Motorsport kan, dankzij haar hoge mate van bekendheid en spectaculaire auto, hieraan een bijdrage leveren.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com