RallyNieuws
Freddy Loix - Volkswagen Golf TDi

Freddy Loix zet punt achter Belgisch seizoen in eigen streek

Aanstaande zondag wordt in het Limburgse Gingelom en omstreken de Rally van Zuid-Limburg gereden, een wedstrijd die deel uit maakt van het regionale VAS-kampioenschap. Een opmerkelijke deelnemer is drievoudig Belgisch rallykampioen Freddy Loix. Loix en co-rijder Gitsels verlengden in de East Belgian Rally hun titel en kwamen daardoor niet meer aan de start van de rally van de Condroz, de slotwedstrijd van het Belgian Rally Championship die afgelopen weekend gereden werd. Loix bestuurt zondag een VW Golf TDi en wordt voor de gelegenheid genavigeerd door Eddy Ghijsens, een collega rallyrijder en vurig supporter.

“Dit is het gevolg van een idee dat ontstond tijdens een feest na afloop van de Sezoensrally,” zegt Freddy Loix. “Ik had net mijn afscheidswedstrijd met de Skoda Fabia S2000 gewonnen. Eddy Ghijsens gooide me daar het idee voor de voeten om samen deel te nemen aan een wedstrijd. Ik was meteen enthousiast. Eddy is zelf een goede rallyrijder en is daarenboven al jaren een fan van mij. Ik kon en wou zijn voorstel niet weigeren. Het is de bedoeling om ons zondag te amuseren en dat hand in hand te laten gaan met een zo goed mogelijk resultaat want het competitiebeest in mij is toch moeilijk te temmen. Het zou ook kunnen dat we tussen twee klassementsritten van plaats wisselen en dat ik nota’s ga lezen. Maar Eddy moet dan wel weten dat hij verdomd veel gas zal moeten geven,” knipoogt Loix.

“Ik vind het fantastisch dat ik samen met Freddy Loix mag deelnemen aan een rally,” zegt Eddy Ghijsens, zaakvoerder van Garage Dano in Borgloon. “Freddy had de Sezoensrally gewonnen en zelf hadden wij ook een goede wedstrijd gereden. Nadien werd er verbroederd met Freddy, zijn team en fanclub. Tussen pot en pint is daar dan beslist om deel te nemen aan de Rally van Zuid-Limburg. De VW Golf TDi is eigendom van mezelf en Danny Dewilde. De wagen heeft de voorbije twee jaar een stevige evolutie doorgemaakt. Meestrijden voor de eindzege zit er niet in omdat onze VW Golf TDi niet te vergelijken is met andere meer competitievere rallywagens die zondag aan de start staan. Maar de zege in onze klasse zit er zeker in. Stiekem droom ik ook van een plaats bij de top 15.  Freddy Loix heeft mij destijds aangeraden om de wagen te voorzien van een Proflex ophanging. Wij hebben zijn advies gevolgd. Het resultaat was dat de wagen veel beter op de weg lag. Freddy kan nu zondag zelf de proef op de som nemen.”

De deelnemers krijgen zondag 12 klassementsritten voorgeschoteld goed voor 110 kilometer rijden tegen de tijd. De winnaar mag in de vooravond de champagne ontkurken.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Er rust copyright op de inhoud van deze website
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com