RallyNieuws
Jurgen van Hooijdonk & Alex Eisenberg - Peugoet 206 - Zuiderzee Shortrally 2019
Jurgen van Hooijdonk & Alex Eisenberg - Peugoet 206 - Zuiderzee Shortrally 2019

Garantfloors Rallyteam debuteert in 206 Rally Cup

Ervaring hebben de mannen van het Garantfloors Rallyteam wel. Jurgen van Hooijdonk reed menig wedstrijd met de Chevrolet Kalos en Alex Eisenberg navigeerde al jaren in diverse auto’s. Voor het eerst reden ze samen en ze debuteerden ook gelijk in de 206 Rally Cup tijdens de Zuiderzee Shortrally.

Stevig

“Voor beginners is het wel een stevige wedstrijd,” laat navigator Alex Eisenberg weten. “De gladde dijkweggetjes zijn vooral voor beginners best tricky. Persoonlijk zou ik graag een industrieproef zoals de Nagelerweg rijden. Ik denk dat de 206-jes daar goed tot hun recht komen.”

“Jurgen heeft al een paar jaar niet meer gereden en we hebben samen het plan opgevat om dit avontuur samen aan te gaan. Dit plan werd geboren aan de borreltafel en voordat we er erg in hadden werd het werkelijkheid. Met hulp van onze sponsoren hebben we dit plan uiteindelijk kunnen realiseren,” legt Alex uit.

Ideaal

De 206 Rally Cup leek ons de ideale mogelijkheid en dus hebben we eind vorig jaar de Peugeot 206, de winnaarsauto van 2018, aangekocht,” vertelt Alex. “Die cup is voor ons een gouden greep gebleken. Er is met 17 deelnemers echt wel sprake van competitie, maar ook een groot gevoel van saamhorigheid hebben we gemerkt.

Tijdens de Zuiderzee Shortrally heeft het team het rustig aan gedaan. Jurgen moest zijn ritme weer terugvinden en moest even wennen aan de auto. “Eigenlijk scheelt het qua prestaties niet zo heel veel met de Kalos,” zegt Alex. “De auto valt absoluut niet tegen qua prestaties. Het gaat eigenlijk best nog wel hard., ook de wegligging is heel behoorlijk. Deze cup is met zo’n auto echt een aanwinst voor de Nederlandse rally!”

Sneller

De Zuiderzee Shortrally ging ’s middags van start. De regen was toen al opgehouden en werden de wegen weer droog. Eén klassementsproef, de eerste, kon niet gereden worden. De organisatie was er niet in geslaagd om die proef op tijd opgebouwd te krijgen. “We hebben dus maar vijf van de zes proeven gereden. Op één proef zijn we 15 seconden later gestart dan de bedoeling was. Daardoor zijn we vlak voor Jasper Riezebos, eveneens een debutant, terecht gekomen. Hij was een klap sneller dan ons maar we konden hem op die smalle weggetjes niet laten passeren. Dat heeft hem helaas wat tijd gekost en daardoor waarschijnlijk ook zijn overwinning. We hebben naderhand gelijk onze verontschuldigingen aangeboden,” doet Alex zijn verhaal.

De volgende wedstrijd voor het team is de Centraal Nederland Rally bij Barneveld. Daar zal Alex achter het stuur plaatsnemen en maakt Jurgen zijn debuut als navigator. De rol als rijder is voor Alex echter niet nieuw. Reeds in 2009 maakte hij zijn debuut tijdens de Twente Rally, in een Opel Astra. Na bijna tien jaar neemt hij dus opnieuw plaats achter het stuur.

bron: Garantfloors Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com