RallyNieuws
Jurgen van Hooijdonk - Anita Ruttenberg - Alex Eisenberg - Peugeot 206
Jurgen van Hooijdonk - Anita Ruttenberg - Alex Eisenberg - Peugeot 206

Garantfloors Rallyteam keert terug op de rallypaden

Stil

Het is sinds 2016 stil geworden rondom het Garantfloors Rallyteam. Jurgen van Hooijdonk reed, genavigeerd door Anita Ruttenberg, dat jaar in de Vechtdalrally zijn laatste wedstrijd. Het wapen van dienst was de Chevrolet Kalos. In 2019 zal het team terugkeren in de Nederlandse rallysport, maar dan met de Peugeot 206.

Balletje

“De Chevrolet Kalos is al een tijdje weg. Op andere manieren ben ik toch altijd wel bij de rallysport betrokken gebleven, maar het bloed begon toch weer te kriebelen,” laat Jurgen weten. “Uiteindelijk heb ik besloten om weer eens uit te gaan kijken naar een auto. Alex Eisenberg en Anita Ruttenberg waren op een avond bij ons op visite en ik gooide er toen een balletje over op. We zaten er toen flink over te geinen, maar de volgende dag bleek dat het toch serieus was. Zo is dat balletje gaan rollen.”

Bouwen

Al snel was duidelijk dat het team zich zou gaan inschrijven voor de 206 Rally Cup. “Daar is niet alleen gezelligheid, maar ook competitie,” vertelt Alex. “Het is echter vooral ook betaalbaar. We dachten er even aan om zelf een Peugeot 206 op te gaan bouwen, maar er bleken goede en kant-en-klare auto’s te koop te staan. De keuze viel op de kampioensauto van afgelopen seizoen. Deze staat sinds zaterdagmiddag in de garage. We hoeven er weinig aan te doen, de kinderziektes zijn er wel uit, de auto is gewoon goed.”

Driemanschap

Het driemanschap zal in wisselende samenstelling aan het seizoen 2019 gaan deelnemen. Jurgen en Alex zullen afwisselend het stuur ter hand gaan nemen. Daarnaast zullen Alex en Anita afwisselend de rol van navigator gaan vervullen.

Kalender

Het team zal de kalender van de 206 Rally Cup gaan rijden. Welke wedstrijden dat zullen zijn is nog niet defintief bekend. Op het verlanglijstje staat ook de Hellendoornrally. “Dat is onze thuiswedstrijd en daaraan willen we ook graag deelnemen. Als die niet op de kalender van de 206 Rally Cup komt, is het de bedoeling dat we die op eigen gelegenheid gaan rijden. Wellicht dat er ook een Duitse wedstrijd, zoals Rallye Grönegau, aan de lijst wordt toegevoegd,” aldus Alex.

Bron: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com