RallyNieuws
Kevin van Deijne & Hein Verschuuren - Volkswagen Polo R5 - Achterhoek Berkelland Rally 2019
Kevin van Deijne & Hein Verschuuren - Volkswagen Polo R5 - Achterhoek Berkelland Rally 2019

Geen Achterhoek Rally in 2020 maar wel de afsluiter voor 2021

Met samengeknepen billen werd er, door vooral de organisatie van de ACtronics Achterhoek Rally, op maandagavond gekeken naar de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. Gespannen gezien de reeds uitgelekte maatregelen en de consequenties die dit voor de diverse (sport-) evenementen zou hebben.

Publieksarm

De gehele maandag kwam er vanuit de gemeente geen bericht en langzaam groeide de hoop dat het evenement, ondanks alle afgekondigde maatregelen, toch doorgang kon vinden, het zou immers een publieksarm evenement worden. Toch kwam op maandag, aan het begin van de avond, het gevreesde bericht dat de vergunning werd ingetrokken.

Voet bij stuk

Diverse alternatieve scenario’s en de ervaringen uit de Vechtdalrally werden aangevoerd, maar de gemeente hield voet bij stuk. De rally kan dit jaar geen doorgang vinden. Niet alleen de rally, maar alle evenementen die de komende tijd in de gemeente gepland stonden zijn afgelast. “De gemeente zou graag willen en de burgemeester heeft echt wel een rallyhart,” laat organisator Marijn Visser aan RallyNieuws weten. “Het is volgens diezelfde gemeente echter niet te verantwoorden om deze wedstrijd en alle overige evenementen, in deze situatie doorgang te laten vinden.”

Domper

“Dit is echt jammer,” laat Marijn weten. “Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de sponsoren die we aan ons evenement hebben weten te verbinden.” Ook voor de vele vrijwilligers, die zich de afgelopen tijd reeds belangeloos hebben ingezet om dit evenement van de grond te krijgen. Zij zien het schip voortijdig stranden. “Heel erg jammer, een grote domper,” aldus een zich in de situatie berustende Marijn.

Afsluiter

In het seizoen 2021 komt de ACtronics Achterhoek Rally echter weer terug op de kalender. “Dan sluiten we het seizoen 2021 af,” laat Marijn Visser weten. Daarmee wordt gebroken met de lange traditie dat de Twente Rally normaliter het seizoen afsluit. “Wij staan voor 20 november 2021 op de kalender en dat is na de Twente Rally,” vertelt een nog steeds strijdlustige Marijn Visser.

tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com