RallyNieuws
Hellendoornrally 2020
Hellendoornrally 2020

Geen Hellendoornrally editie 2020

In een persbericht laat de organisatie van de Hellendoornrally weten dat deze wedstrijd dit seizoen niet zal worden verreden. Het Coronavirus is debet aan het feit dat grootschalige evenementen onverantwoord kunnen worden georganiseerd.

De wedstrijd stond gepland op 18 en 19 september, terwijl tot 1 september een verbod op dergelijk grote evenementen ligt. Of dit verbod na 1 september opgeheven of juist verlengd wordt, is op dit moment nog onduidelijk. Door alle maatregelen om het Coronavirus te bestrijden ondervindt de organisatie ook de nodige hinder om de voorbereidende werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Voor de organisatie staat de gezondheid van de vele vrijwilligers, deelnemers en het publiek op de eerste plaats. De wedstrijd, die in de regio breed wordt gedragen en daarom is continuïteit van het grootste belang om deze wedstrijd toekomstbestendig te houden.

Bij monde van bestuurslid Fons Wolfkamp laat het bestuur weten te begrijpen dat het voor velen een enorme teleurstelling is dat deze wedstrijd niet doorgaat. In de rallywereld is het volgens hem echter niet haalbaar om zich te houden aan de ‘social distancing’ en helpt dat niet om het virus het hoofd te bieden. Ook het aantrekken van sponsoren voor het evenement is op dit moment erg lastig en vindt men het zelfs ongepast hen in deze voor bedrijven zware tijden een financële bijdrage te vragen. Mede hierdoor heeft het bestuur moeten besluiten dit jaar geen wedstrijd te organiseren.

In de derde week van september 2021 hoopt het bestuur de wedstrijd echter wel door te kunnen laten gaan. Dit echter alleen als er gunstige ontwikkelingen zijn in het bestrijden van deze pandemie.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com