RallyNieuws
Jan Poortman & Martijn Ebben - Ford Fiesta R2 - Vechtdalrally 2019
Jan Poortman & Martijn Ebben - Ford Fiesta R2 - Vechtdalrally 2019

Geen Shortrally in milieubewuste Vechtdalrally

Twee jaar achter elkaar werd de organisatie van de Vechtdalrally door Corona gedwongen uit te wijken naar een andere datum, in 2022 echter is het de bedoeling de rally weer op de bekende datum 18 juni te verrijden.

De Vechtdalrally is een van de acht rally’s in Nederland die meetellen voor het Open Nederlands kampioenschap. Dit betekent dat de Nederlandse toppers zoals Kevin van Deijne en Bob de Jong met hun razendsnelle R5 bolides ook in Hardenberg aan de start verschijnen.

Verkenning op vrijdag

De organisatie, die louter bestaat uit vrijwilligers, is inmiddels al weer op volle toeren bezig om ook in 2022 een mooie editie neer te zetten. Er wordt hard gewerkt aan de klassementsproeven rond Hardenberg en Coevorden. Het is de bedoeling net als andere jaren het evenement zo compact mogelijk te houden, zodat in principe alles op dezelfde dag gedaan kan worden. Onderzocht wordt momenteel een eventuele verkenning van de proeven op vrijdag. Ook in 2022 mikt de organisatie op minimaal 120 kilometer op snelheid en zo weinig mogelijk verbindingskilometers.

De Historic Rally, met de rally bolides uit vervlogen tijden, wordt uiteraard ook georganiseerd op de 18e juni. Het publiek kan dan genieten van prachtige rallyy auto’s zoals de Audi UrQuatro, Ford Escort en Capri, Porsche 911, Opel Ascona 400 en Opel Kadett, Lancia Delta Integrale. Maar ook minder bekende rally auto’s zoals de Alfa Guilietta, Volvo Amazone en Triumf TR8 komen voorbij op snelheid.

In 2022 zal er geen shortrally worden georganiseerd, de animo hiervoor wordt steeds minder terwijl het wel een groot beslag op het tijdschema legt.

Doelstellingen van de Vechtdalrally zijn ook dit jaar weer: een voor de bezoekers gratis evenement neerzetten wat dus voor ieders portemonnee past. Met de vele bezoekers hopen we voor de Hardenbergse ondernemers zoveel mogelijk een spin off te kunnen bewerkstelligen en Hardenberg (inter-)nationaal goed op de kaart te zetten.

Groen

Oog voor ons milieu; de Vechtdalrally is al jaren de groenste rally van Nederland door allerlei initiatieven. Zo wordt de veroorzaakte CO2 volledig gecompenseerd door het Fair Climate Fund te steunen. Dit Fund ondersteunt, onder andere met onze compensatie, mensen in de derde wereld en helpt deze mensen onder andere met veilige kooktoestellen waardoor deze mensen veiliger leven en daarbij minder CO 2 uitstoten.

Goede doelen

Tal van andere initiatieven zoals elektrische voorrij-auto’s en dergelijke zorgen voor een zo klein mogelijke belasting van ons milieu en toch maximaal plezier voor het vele publiek. Als derde doelstelling wil de organisatie van de Vechtdalrally goede doelen ondersteunen. In 2021 is het Ronald McDonald huis in Zwolle gesteund met een flinke financiële donatie en in 2022 willen we in Hardenberg zelf iets ondersteunen en het liefst een goed doel waar het kinderen betreft. We roepen de inwoners van Hardenberg op om met goede ideeën te komen.

Ook belangrijk zijn onze gastheren en -dames, de buurbewoners waar de proeven verreden worden. We ondersteunen hier de buurtverenigingen maar proberen ook de overlast zoveel mogelijk voor de buurt te beperken.

De 2022 editie van de Vechtdalrally belooft weer een prachtig evenement te worden voor jong en oud met gratis toegankelijke klassementsproeven, een gratis toegankelijk serviceterrein aan de Noorwegenweg 6 te Hardenberg waar de organisatie nu al vier jaar gastvrij wordt ontvangen door Prima Equipment en van der Spek Vianen BV.

Bron: Vechtdalrally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com