RallyNieuws
Piet-Hein van der Heijden - Johan Schop - Ford Fiesta R5 - ELE Rally 2017
Piet-Hein van der Heijden - Johan Schop - Ford Fiesta R5 - ELE Rally 2017

Geen Strijpse Kampen maar wel twee nieuwe rally’s in 54e ELE Rally

Cross Country

Komend weekend wordt opnieuw de 54e editie ELE Rally verreden. Naast de ELE Rally en de ELE Shortrally, zullen nog een aantal rally’s binnen dit evenement worden verreden. De ELE Legend rally zal voor de derde keer worden verreden. Nieuw zijn de ELE Historic Rally en de ELE Cross Country Rally.

Deelnemers

In totaal zullen zo’n 100 deelnemers aan de start verschijnen. De eerste 53 daarvan rijden de ELE Rally en in de ELE Shortrally zullen 29 deelnemers van start gaan. Voor de reguliere rally kent de wedstrijd 14 klassementsproeven waarin 175 kilometer op snelheid zal worden gereden. De ELE Shortrally kent 51 kilometers op snelheid, welke over vier klassementsproeven zijn uitgezet. Daar waar de ELE Rally op de vrijdagavond zal starten, gaat de ELE Shortrally op zaterdag om 13:20u van start. De ondergrond zal voor 17% uit onverhard bestaan. De klassementsproef Strijpse Kampen was jarenlang een begrip in deze wedstrijd, maar dit jaar maakt deze proef geen deel meer uit van de wedstrijd. De organisatie hoopt volgend jaar deze proef weer te kunnen opnemen.

Rallycentrum

Opnieuw zal het rallycentrum op het terrein van SchippersStop bij Veldhoven haar onderkomen vinden. Het serviceterrein is echter last minute nog verplaatst. Het terein bij SchippersStop wordt als parkeerplaats gebruikt voor reizigers die via de naastgelegen luchthaven Eindhoven Airport vertrekken. Op een naburig terrein wordt echter een nieuw bedrijfspand gebouwd met een enorm buitenterrein van ruim 15.000 m2. Daar zal het serviceterrein worden opgebouwd. Het serviceterrein van de ELE Cross Country echter zal op de onverharde ondergrond bij SchippersStop blijven.

R5

Hoewel het rallyseizoen reeds is begonnen, is het voor de R5 Rally Challenge de eerste wedstrijd van het seizoen. Een seizoen waarin slechts drie wedstrijden tellen. Voor de acht ingeschreven deelnemers is het dus van belang om iedere wedstrijd goed te presteren, willen ze aan het eind van het seizoen met de hoofdprijs naar huis. Naast de inmiddels welbekende inschrijvingen staan in de ELE Rally twee bijzondere deelnemers ingeschreven. Uit België zal Melissa Debackere met een Skoda Fabia R5 haar opwachting maken, terwijl Mats van den Brand met de Ford Fiesta R5 uit, de stallen van Hans Weijs Motorsport, staat heeft ingeschreven. Ook thuisrijder Erik van Loon komt met een Skoda Fabia R5, uit de stallen van Wevers Sport, aan de start.

Vrijdagavond

Op vrijdagavond om 19:37u gaat de eerste klassementsproef van start. De rijders rijden die avond zes klassementsproeven rijden. De laatste proef start voor de reguliere rally om 23:27, terwijl de ELE Legend deelnemers nog moeten wachten totdat zij om 01:01u op de proef worden losgelaten. Er is in Helmond nog een remote service voorzien op het voormalig EHAD terrein aan de Engelseweg/Spoorstraat. Op zaterdag begint de wedstrijd in de middag. Om 12:44u zal de klassementsproef bij Spoordonk plaats van handeling zijn, terwijl de klassementsproef op industrieterrein Ekkersrijt de wedstrijd, zoals gebruikelijk, zal afsluiten. Rond 22:45u zal dan de eerste deelnemer op het finishpodium bij SchippersStop staan. In het verleden gold nog al eens dat op de vrijdagavond de wedstrijd alleen maar verloren kon worden, dit jaar zullen de deelnemers er toch serieus aan moeten trekken. “Wie wil winnen moet direct een goede start pakken,” aldus wedstrijdleider Radboud van Hoek.

Proto

Op de startlijst staan twee auto’s niet ingevuld. Die zijn voor Jasper van den Heuvel en Bas van Kamperdijk. De Ford Fiesta R5, waar Jasper van den Heuvel in de Visual Art Rally mee reed, is inmiddels alweer verkocht. Bas van Kamperdijk bevestigde aan RallyNieuws desgevraagd dat hij inderdaad met een Proto aan de start zal verschijnen. Bij Van den Heuvel wilde men nog niet bevestigen dat ook Jasper met een Proto zal gaan starten, maar aangenomen wordt dat ook hij inderdaad met de Proto aan de start zal verschijnen.

Ongeval

In de aanloop van een wedstrijd wordt altijd hard gewerkt om de auto in topconditie te brengen. In één werkplaats moet met echter nog een tandje extra bijzetten. De Nissan 350Z waar Michael Smulders mee aan de start hoopt te verschijnen, heeft flinke schade opgelopen. Deze was betrokken bij een éénzijdig ongeval, waarbij zelfs een traumahelikopter werd ingezet. Achteraf bleek het letsel van de inzittenden enorm mee te vallen, wat van de Nissan niet gezegd kon worden. Het team rondom Michael Smulders heeft de schouders er onder gezet en de verwachting is dat de auto precies op tijd klaar is.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com