RallyNieuws
Gerben Brouwer & Niels Kroeze - Audi Quattro S2 - Centraal Nederland Rally 2017
©Rally-Emag / Gerben Brouwer & Niels Kroeze - Audi Quattro S2 - Centraal Nederland Rally 2017

Gerben Brouwer en Niels Kroeze zesde in Centraal Nederland Rally

De tweede wedstrijd van het Nederlands Rallykampioenschap vond plaats in de omgeving van Putten. In het verleden werd in deze omgeving de Rally van Putten en de Nederland Rally georganiseerd. Na een jaar afwezigheid heeft de organisatie een nieuwe rally in deze omgeving in het leven geroepen. Naast de rally werd er ook een short- en legends rally georganiseerd.

Waardering

Gerben en Niels kregen startnummer 5 toebedeeld door de organisatie. Een blijk van waardering voor de uitmuntende prestaties met de bijna 30 jaar oude, maar bloedsnelle Audi S2 Quattro. Na de sterke seizoensstart in Emmeloord, waar het duo zeer verdienstelijk een 7e plek algemeen wist te behalen, waren de verwachtingen hoog voor de rally in Putten.

Fraai

Gezien het sterke startveld was een plek bij de eerste 10 in het algemene klassement het doel. De rally werd verreden over 7 fraaie klassementsproeven, waarvan 2 unieke, en telde in totaal 116 km op snelheid.

ritme

Gerben en Niels zaten direct in het goede ritme en kwamen na de eerste 2 proeven dan ook keurig als 9e in het algemene klassement op de eerste service. Naast een probleempje met een loszittende uitlaat en afstelling van een draagarm, gaf de betrouwbare Audi geen “slag” verkeerd.

Na 4 klassementsproeven had het duo de 9e plek nog steviger in handen. De voorsprong op Parren (Mitsubishi EVO) was inmiddels opgelopen naar 24,5 seconden, en de achterstand op Bakkenes (Mitsubishi EVO) bedroeg 7,7 seconden.

Doelstelling

Ondanks dat men hun doelstelling leken te gaan halen, zette Gerben toch nog een tandje bij. Dit resulteerde op proef 5 en 6 in een 7e en 6e tijd algemeen. Door het uitvallen van een aantal equipes wisten de heren op te stomen naar plek 6 in de algemene rangschikking!

Doordat de organisatie besloot om klassementsproef 7 te schrappen, was dit ook meteen de finish van de rally. Met een 6e plek algemeen, 3e in het Nederlands Rallykampioenschap en de winst in de klasse HA8 keerde het team uiterst tevreden huiswaarts.

In de tussenstand om het Nederlands Rallykampioenschap bezet equipe Brouwer/Kroeze nu de 3e plaats!