RallyNieuws
Gerben Brouwer - Audi Quattro S1 - 2021
foto: Brouwer Rallysport - Gerben Brouwer - Audi Quattro S1 - 2021

Gerben Brouwer presenteert nieuwe Audi S1 Quattro in Vechtdalrally

In de afgelopen anderhalf jaar heeft het team van Gerben Brouwer veel tijd en energie gestopt in de preparatie van een gloednieuwe Audi S1 Quattro! Gerben is actief in de rallysport vanaf 1985 en nam in 1994 zelf het stuur in handen. Tot 2010 reed hij enkel met zijn huismerk Volvo, die in eigen beheer werden geprepareerd. Achtereenvolgens de Volvo 440 Turbo, Volvo 850 T5 en Volvo S60 Turbo. Daarna ging hij “vreemd” door ineens met een bloedsnelle vierwiel aangedreven Audi S1 Quattro op de rallypaden te verschijnen.

Die overstap legde hem geen windeieren! Diverse successen, waaronder tweemaal winst van de West Euro Rally Cup en een derde plaats in het Nederlands rallykampioenschap, kon hij op zijn palmares bijschrijven. Ook wist hij zich regelmatig in de algemene top 10 van een rally te rijden.

Bommetje

Na afloop van het seizoen 2019 werd de S2 verkocht aan een Duitser en maakte het team plannen om nog éénmaal zelf een auto te prepareren. Al snel werd bekend dat het toch weer een Audi moest worden en kwam men uit bij het vierwiel aangedreven “bommetje”: de S1 Quattro!

Door de nieuw opgezette G-klasse (gemodificeerd) in de rallysport had men de mogelijkheid dit model tot rallywagen op te bouwen. Er werd een showroomwagen gekocht bij een Duitse dealer en door het team in anderhalf jaar volledig gedemonteerd en geprepareerd naar een volbloed rallyauto! Veel zaken moesten worden uitgezocht en uitgevonden, maar daar was het zeer ervaren team inmiddels behoorlijk bedreven in.

Uniek

De auto is voorzien van een 300 pk sterke 2.0 TFSI motor, sequentiële versnellingsbak, vierwielaandrijving en Reiger schokdempers. Daarnaast is elk onderdeel in de auto gecontroleerd, verbeterd en of aangepast (binnen de reglementen) voor specifiek rallysport doeleinden. Vele uren arbeid hebben geresulteerd in een voor de (Nederlandse) rallysport unieke rallywagen, die tot in de details prachtig is afgewerkt!

Aankomende zaterdag zal de auto zijn eerste échte rallykilometers gaan maken tijdens de Vechtdalrally rondom Hardenberg. Daar zal ook de nieuwe livery van de auto te zien zijn! Als 0-auto zal het team vóór de eerste wedstrijdauto (startnummer 1) over de klassementsproeven gaan. Men rijdt daardoor niet voor een klassering (telt niet mee in de wedstrijd) en kan daardoor “rustig” de eerste echte testkilometers onder belasting gaan maken.

Monteur

Voor deze gelegenheid neemt Brouwer Rallysport monteur Robert de Graaf naast Gerben plaats als navigator. Hij heeft twee jaar geleden zijn licentie behaald en heeft inmiddels een aantal wedstrijden ervaring. Robert heeft samen met de andere teamleden rondom Gerben veel tijd gestoken in de preparatie van de auto. Een mooie mogelijkheid om vanuit technisch oogpunt de eerste kilometers te kunnen gaan ervaren.

Het team verheugt zich op de eerste rallykilometers waaruit ze veel data kunnen gaan halen en kunnen gaan werken aan diverse afstellingen!

Bron: Brouwer Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com