RallyNieuws
Ruud Middel en Martijn Ebben - Fiat Grande Punto Abarth R3D - Circuit Short Rally 2019
Ruud Middel en Martijn Ebben - Fiat Grande Punto Abarth R3D - Circuit Short Rally 2019

Geslaagde Circuit Short Rally voor Ruud Middel Rally Team

Op zaterdag 23 februari vond op het Circuit Park Zandvoort de aftrap van het Nederlandse rallyseizoen plaats. Met iets meer dan 50 kilometer op snelheid, verdeeld over vier volledig verharde klassementsproeven, een ideale testwedstrijd voor het Ruud Middel Rally Team.

Lijst

Afgelopen winter is de lange ‘to-do-list’, die direct na aankoop van de Fiat Grande Punto Abarth is gemaakt, helemaal afgevinkt. Ruud: “We hebben de afgelopen twee seizoenen wat pech gehad, maar dat was deels ingecalculeerd. Nu we ieder denkbaar onderdeel op de auto vervangen of gereviseerd hebben, keken we vol goede moed uit naar de eerste wedstrijd van het jaar”.

Risico

En dit vertrouwen bleek volkomen terecht want de Punto kwam als 25e én zonder kleerscheuren aan de finish! “De rally verliep precies volgens plan. De eerste twee kp’s hebben Martijn en ik rustig gereden om vervolgens tijdens de laatste twee proeven het tempo iets te verhogen, zonder ook maar één moment een risico genomen te hebben” vervolgt Ruud.

Remmen

Monteurs Boy en Arno moesten tussen de proeven door nog wel aan het werk om de nieuw geplaatste remmen te finetunen, wat uiteraard prima binnen de beschikbare tijd lukte!

Fijn

Voor Martijn was dit het laatste optreden binnen het Ruud Middel Rally Team: “Fijn om met een mooi resultaat af te sluiten en ik hoop het team de komende jaren nog vaak bij een finish van een rally tegen te komen!”

De volgende wedstrijd voor het team wordt de Visual Art Short Rally op zaterdag 13 april. Deze wordt verreden in de gemeenten Putten en Nijkerk. Bart Stax zal dan voor het eerst naast Ruud de pace notes voorlezen. Tot die tijd houden we u via Facebook en Instagram op de hoogte!

Onboard tijdens derde klassementsproef

bron: Ruud Middel Rally Team

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com