RallyNieuws
Adrian Fernémont - Skoda Fabia R5 - South Belgian Rally 2021
Adrian Fernémont - Skoda Fabia R5 - South Belgian Rally 2021

Ghislain de Mevius wint South Belgian Rally

Het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 ging van start in de regio van de Semois, waar de deelnemers de schitterende klassementsproeven van de South Belgian Rally ontdekten. Net zoals in 2020 was Ghislain de Mevius de sterkste in de openingswedstrijd van het seizoen. De Skoda-rijder won na een spannend duel met Adrian Fernémont, die tweede werd voor Kris Princen.

Elf seconden in de eerste ronde van vier proeven, 22 seconden na de tweede lus en uiteindelijk een zege met 29.9 seconden voorsprong op Adrian Fernémont, de titelverdediger. Ghislain de Mevius domineerde en controleerde de South Belgian Rally 2021.

Lijnen

“Dit parcours, met heel natuurlijke, lange en snelle bochten, veel blinde situaties en proeven met veel hoogteverschillen, ligt me. Ik hou van het rijden van strakke lijnen en onze Skoda was daar optimaal voor afgesteld. Ik heb vooral het verschil gemaakt op de snelle proef van Bellefontaine, een proef met veel bochten. Dit is een mooie seizoensopener. Ik hoop dat de wedstrijd in het kampioenschap blijft. Nu volgt Ieper, waar we het niet alleen opnemen tegen de Belgische toppers, maar ook tegen de tenoren van WRC3. Ik kijk er al naar uit,” vertelde winnaar Ghislain de Mevius.

Adrian Fernémont, die al zes keer de Rally de la Semois reed, kwam aan de start om te winnen, maar hij moest vrede nemen met de tweede plaats. “We hadden een goede testsessie afgewerkt, maar blijkbaar was het toch nog niet genoeg. Ghislain was vandaag erg sterk. Ik weet niet waar hij telkens de seconden haalde die het verschil maakten in Bellefontaine,” vertelde Adrian Fernémont.

Verbeteren

De Fransman Nicolas Ciamin gaf na de tweede proef op. De Citroën-rijder had een belangrijke rol kunnen spelen, want hij was de snelste op de openingsproef, maar een aandrijfas liet hem in de steek. Teamgenoot Kris Princen werd derde, maar op 1,23 seconde. “De derde plaats was het maximum op dit erg snelle en moeilijke parcours. Ghislain en Adrian kenden de proeven van eerdere deelnames, terwijl ik voortdurend de nota’s moest verbeteren omdat we onze nota’s te voorzichtig hadden opgemaakt. Dit parcours bleek veel meer grip te bieden dan we gewend zijn,” aldus Kris Princen.

Opsteker

Na de sortie van Grégoire Munster, ging de vierde plaats op 1.38 seconde naar Maxime Potty, die heel wat progressie maakte met de Ford Fiesta Rally2. Vijfde werd Pieter-Jan Michiel Cracco, die bijzonder tevreden was: “Na bijna twee jaar niet gereden te hebben, is deze prestatie zeker een opsteker. Ik ben heel tevreden over de snelheid die we hadden, zonder veel competitieritme.”

Bastien Rouard strandde 3.2 seconden verder op de zesde plaats na een mooie wedstrijd, gevolgd door Eric Cunin, die ondervond dat een Skoda Fabia Rally2 heel wat fysieker is dan een Skoda Fabia WRC.

De Top 10 werd vervolledigd door Tobias Brüls, voor Jean-Philippe Radoux en Junior-winnaar Charles Munster, tevens winnaar in de Stellantis Rally Cup. Glenn Janssens Benoît Verlinde was de beste in de Clio Rally Trophy Belgium, terwijl Geoffrey Leyon de snelste was in Historic. Het Criterium werd in Vresse-sur-Semois gewonnen door Patrick en Thomas Jamar met hun BMW 325i.

bron: BRC Media

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com