RallyNieuws
Ruud Middel & Martijn Ebben - Fiat Grande Punto Abarth - Twente Shor Rally 2018
Ruud Middel & Martijn Ebben - Fiat Grande Punto Abarth - Twente Shor Rally 2018

Gifbeker Ruud Middel Rally Team moet leeg

Spiraal

Het Ruud Middel Rally Team is er tijdens de seizoen afsluiter in Hengelo niet in geslaagd de negatieve spiraal te doorbreken. Afgelopen zondag 21 oktober stond het team aan de start van de Twente Short Rally met maar één doel; de wedstrijd uitrijden om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Helaas was de gifbeker nog niet leeg en moesten Ruud en Martijn de strijd halverwege staken.

Wedstrijdritme

De Fiat Grande Punto R3D Abarth mocht iets na het middaguur van start voor de zes klassementsproeven tellende Short Rally. Ruud: “Omdat we totaal geen wedstrijdritme hadden, zijn we op de eerste proef behoudend van start gegaan. De bandenkeuze was goed, de motor liep als een zonnetje en de gemaakte pace notes leken te kloppen. Tegen het einde van de proef merkte ik echter een lichte bonk”. Omdat de tweede proef door een ongeval niet verreden werd, moest de equipe direct door naar de start van kp 3. “Omdat ik vermoedde dat er iets met de steun van de versnellingsbak aan de hand was, heb ik rustig en met gebruik van de koppeling op- en teruggeschakeld. Dit leek te werken,” vervolgt Ruud. Aangekomen op het serviceterrein moesten monteurs Dave en Arno helaas constateren dat niet de steun, maar de bevestiging aan de versnellingsbak afgebroken was. Om verdere schade te voorkomen is besloten niet meer verder te rijden.

Seizoen 2019

Uiteraard gaat het team na opnieuw een tegenvallend resultaat niet bij de pakken neerzitten en is het al bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Ruud

“Dit is pas ons tweede jaar met de Grande Punto, een gebruikte auto waar we de onderhoudshistorie niet helemaal van weten. Stap voor stap brengen we de auto op een betrouwbaar niveau en ik ben dan ook blij dat de componenten die we nu vervangen of verbeterd hebben, werken. Helaas hebben we niet de middelen om alles direct te vernieuwen en moet je soms wat geluk hebben….” “Dat geluk hebben we dit jaar zeker niet gehad, maar als we niet opgeven en keihard blijven werken, weet ik zeker dat het tij in 2019 zal keren!” vult Martijn aan.

Traditioneel zal het team begin januari bijeenkomen om de kalender vast te stellen. Tot die tijd kunt u via de website, Facebook-pagina en Instagram-account op de hoogte blijven.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com