RallyNieuws
Wim Stevens en Wesley Stevens - Peugeot 206 RC - Rallye de Hannut 2019
©HK Rallye Video / Wim Stevens en Wesley Stevens - Peugeot 206 RC - Rallye de Hannut 2019

Glad en nat begin van het seizoen

Vorige week zondag was het na een lange winterstop weer tijd voor Stevens Rallysport om de rode leeuw te laten brullen. Met een vers hart onder de motorkap ging het team voorzichtig van start in de Rallye de Hannut. Er helaas van tevoren geen tijd beschikbaar om te gaan testen.

Glad

Na een goede verkenning op zaterdag, door Wim en Wesley Stevens, werd al duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. De wegen veelal betonplaten waren glad en bezaaid met modder en dan moest de rally nog beginnen.

Zondagochtend werd er dan ook behouden gestart, mede om de Peugeot 206 RC weer aan te voelen en vanwege het weer. Het zou de hele dag nat, glad guur en vettig zijn. Op de eerste proef zat Wim er nog niet helemaal in waardoor er te vroeg geremd werd en dus veel tijd verloren ging.

Bikkelen

Vanaf de tweede klassementsproef ging het al wat beter en dus werd er met een redelijk goed gevoel naar de service gereden. Daar werd alleen wat zand uit de wielen gehaald en een losse stabilisatorstang gerepareerd door Bas, Wim sr. en Jeroen. Deze mannen hebben tijdens de service gebikkeld door in de stromende regen en wind toch door te werken in de korte tijd.

De drie volgende proeven lagen er beter bij, lees droger en minder uitgereden. Er werd dus een plan gemaakt om na KP9 andere banden te monteren als het zo zou blijven.

Prullenbak

Op weg naar KP6 werd echter duidelijk dat dat plan alweer de prullenbak in kon want de regen kwam met bakken uit de lucht. De proeven werden het hierdoor nog slechter en er moest nog meer gesneden worden want op de weg blijven betekende dat de Peugeot eraf werd geduwd.

Op de resterende servicemomenten werd er niks geks gevonden aan de auto, de equipe zat er lekker in en had op momenten echt lol in de auto door de weersomstandigheden.

Spin

Hierdoor werd was de concentratie een beetje weg wat resulteerde in een spin het weiland in op KP10, gelukkig net op het moment nadat ze door de fly-finish gingen. Op KP12 werd er weer even een stukje langs de proef gereden waardoor alles onder de modder zat en het stuur heel erg begon te trillen.

Er werd dus gekozen om wat rustiger de proef af te rijden en zodoende toch de finish te halen van deze moeilijke maar erg mooie wedstrijd. Na de proef werd er besloten om niet het parc-ferme in te gaan vanwege de verwachte lange reistijd naar huis. Hierdoor is het team niet in de einduitslag te vinden. Na weer een mooie ervaring in de regen en blubber gaat het team de auto weer klaarmaken voor de thuiswedstrijd eind mei, de ELE-Rally rondom Eindhoven.

Alle sponsoren bedankt voor het mogelijk maken van deze ervaring!!

bron: PB Stevens Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com