RallyNieuws
Troela
Troela

Goede voornemens (aflevering 2018)

Het is weer die tijd van het jaar, december loopt op zijn eind. Er wordt teruggekeken op wat was in de vorm van verschillende jaaroverzichten en er worden in allerlei categorieën prijzen uitgereikt. Daarna is het tijd voor de edele kunst van het gourmetten en natuurlijk het (hopelijk voor mijn katten niet te hard) knallen van vuurwerk en (kinder)champagnekurken.

En dan is het opeens Nieuwjaarsochtend, of misschien zelfs al middag. Na een veel te korte nacht en met misschien een licht onaangenaam gevoel in het hoofd, is de tijd daar voor het moeilijkste gedeelte van elk nieuw jaar: de goede voornemens, en dan vooral het je houden aan die voornemens. De weken voor de jaarwisseling zijn al stressvol door alle voorbereidingen van de festiviteiten en daar helpt het maken van een lijstje met goede voornemens niet bij. Maar de echte stress begint pas op de eerste dag van het nieuwe jaar.

Wat hebt u dit jaar op uw lijstje voor 2018 gezet? Afvallen, stoppen met roken, minder drinken, meer bewegen, meer rally’s bezoeken, nog meer bewegen, een rallyboek lezen en misschien toch nog maar een ietsje meer bewegen? U weet net als ik dat het bedenken van de goede voornemens, hoe moeilijk het misschien ook is, een peulenschil is vergeleken met het je houden aan de lijst. Zeg eens eerlijk, hoe lang houdt u het vol? Een maand? Een week? Misschien zelfs maar een dag? Misschien verscheurt u de lijst al op de allereerste middag terwijl u op zoek gaat naar een paracetamol. Volgend jaar toch maar een glaasje champagne minder drinken. Zoals u ziet, goede voornemens dienen zich soms ook zomaar zelf aan.

Bij terugkijken hoort natuurlijk ook vooruitkijken. Ik las dat Zandvoort volgend jaar weer op de kalender staat. De geschiedenis heeft geleerd dat evenementen die een keer niet doorgaan, vaak blijven schitteren door afwezigheid op de rallykalender. Zandvoort wordt dit keer een asfalteditie. Ik ben benieuwd wat ze er van gaan maken en ga zeker een kijkje nemen in de duinen. Dan heb ik alvast goed begin gemaakt met mijn goede voornemen om meer rally’s te bezoeken.

Verder las ik dat er nogal wat veranderingen zijn in de Nederlandse rallyregelgeving. Aangezien ik een relatieve buitenstaander ben en mij er niet in heb verdiept, begrijp ik niet wat er precies gaat gebeuren. Maar ik laat me graag verrassen. Op Facebook zag ik diverse positieve mensen die hier de schouders onder hebben gezet. Is dat niet mooi, positieve mensen op sociale media? I love it! Ik denk dat het vast goed gaat komen.

Bewegen en afvallen, gaan mij zeker lukken. Stoppen met roken en minder drinken zijn niet aan de orde omdat ik nooit met roken begonnen ben en al twintig jaar niet meer drink. Vandaar de kinderchampagne. Waarom heb ik dat dan op mijn lijstje voornemens gezet? Misschien om te kunnen zeggen dat ik me aan tenminste een van mijn voornemens heb gehouden?

Het lezen van een rallyboek leek een uitdaging te worden. Zoveel boeken over onze geliefde sport verschijnen er niet. Daarom heb ik er zelf maar weer eentje geschreven zodat u, mocht u daar behoefte aan hebben, dit goede voornemen heel eenvoudig kunt realiseren.

Ik heb net even de foto’s van het afgelopen jaar teruggekeken. Het rallyjaar 2017 was een mooi jaar, met voor mij als absolute hoogtepunt de winst van de heren Abbring en Tsjoen in Ieper. Nog nooit was het turen naar het scherm van mijn telefoon, in afwachting van resultaten, zo zenuwslopend.

Deze column sluit voor mij het 14e jaar als rallycolumnist af. Het was op rallycolumnschrijfgebied een bijzonder jaar met mooie onderwerpen en mijn meest gelezen column tot nu toe. Wat zal jaar nummer 15 brengen? Niets is zeker, dat maakt het schrijven ook zo leuk. Ik heb geen idee waar ik het over ga hebben maar de onderwerpen zullen zichzelf wel weer aandienen. Volgens de glazen bol, waar de waarzegster tegen betaling in keek, zal er aan het eind van 2018 een tweede boek met rallycolumns verschijnen. Ik ga mijn uiterste best doen om haar geen leugenaar te laten worden.
De wetenschap dat er een nieuw rallyboek komt, is ook wel zo handig als u uw goede voornemens aflevering 2019 gaat opstellen.

Tot slot van de laatste column van dit jaar wens ik u en de uwen prettige feestdagen en voor het komende jaar al het goede op persoonlijk en rallygebied. Maak er een mooi jaar van!

P.S.
Mocht het lezen van een rallyboek door welk misverstand dan ook op uw lijstje met goede voornemens voor 2018 zijn beland, mijn nieuwe rallythriller ‘Haaks links into moord’ is te koop bij bol.com….

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com