RallyNieuws
Bob de Jong & Bjorn Degandt - Hyundai i20 R5 - GTC Rally 2021
Bob de Jong & Bjorn Degandt - Hyundai i20 R5 - GTC Rally 2021

GTC Rally 2022 nog compacter en gezelliger

Het rallyseizoen is afgelopen en de teams zijn al volop plannen aan het smeden voor volgend jaar. De Stichting Autosport Zuid-West Brabant heeft ook niet stilgezeten in de voorbije maanden. De plannen voor de editie 2022 van de GTC Rally zijn zo goed als klaar. De Brabantse klassieker zal opnieuw op een dag verreden worden, namelijk op zaterdag 9 juli 2022.

Format

Het format blijft ongewijzigd, met drie ronden van vier klassementsproeven in Achtmaal en omgeving. Voor de rijders zal de uitdaging nog groter zijn. “Het parcours is een beetje aangepast. De twee klassiekers in Achtmaal blijven behouden. Verder zal een proef vervangen worden door een oude bekende die we in een nieuw jasje zullen steken. Mede daardoor kunnen we de verbindingen nog korter houden, wat het ritme in de wedstrijd nog verhoogt. De deelnemers krijgen 165 km op snelheid voor de wielen, tegenover amper 85 km aan verbinding. Uniek,” aldus wedstrijdleider Ralf Hereijgers namens de GTC Rally.

Servicepark

Het centrale servicepark in Achtmaal blijft natuurlijk behouden. Omdat het vorig jaar de eerste keer was, zal de infrastructuur en het gebruik verbeterd worden waar nodig. “Vorig seizoen hebben we een “light”-versie van de GTC Rally beleefd, want in laatste instantie was er geen publiek toegelaten op het serviceterrein en ook de VIP-beleving was anders. Dit jaar gaan we opnieuw voor een op en top gezellig evenement, met opnieuw een hoogstaande VIP in de tent met twee verdiepingen,” vertelt John Elst van de Autosport Stichting Zuid-West Brabant.

Noteer zaterdag 9 juli alvast in je agenda, want de GTC Rally mag je niet missen!

Bron: GTC Rally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com