RallyNieuws
Frank Boulat - BMW M3 - GTC Rally 2017
Frank Boulat - BMW M3 - GTC Rally 2017

GTC Rally pakt uit op Breda International Airport

Residentie

Na jaren in Etten-Leur haar residentie te hebben gehad en twee jaar in Roosendaal bij Den Goubergh, is de organisatie neergestreken op Breda International Airport. Hier zal niet alleen het wedstrijdcentrum, het serviceterrein en een Show Paddock waar mensen hun bijzondere auto’s kunnen laten zien. Daarnaast zal op de landingsbaan een heuse dragrace worden gehouden. Ook zal hier de rally een klassementsproef afwerken. Aan de start staan meer dan 100 deelnemers, verdeeld over de rally, shortrally, de Historic rally en de Legend rally.

Meet and Greet

Op de deelnemerslijst staat niet de naam van Kevin Abbring vermeld. Toch is hij aanwezig voor een ‘meet and greet’. Wellicht gaat hij in de Historic Rally als 0-rijder in actie komen. Samen met de altijd spectaculair rijdende Paul Lietaer kon dit wel eens voor flinke actie zorgen.

Compact

Waar het evenement in de afgelopen jaren uit twee dagen bestond, heeft de organisatie nu besloten om er een ééndaags, compact, evenement van te maken. Hiermee denkt men in te spelen op de wens van vele deelnemers die hun bedrijf één of meer dagen te moeten sluiten of verlof moeten opnemen, de kosten voor hotels enzovoort. Desondanks hoeft de wedstrijd daarmee niet in gewicht af te nemen. Er zijn ruim 152 kilometers op snelheid, verdeeld over 12 klassementsproeven, af te leggen. Om 14:00u zal de eerste deelnemer over het startpodium rijden.

Boucle

De eerste twee boucles bestaan uit drie dezelfde klassementsproeven, te weten Breda Airport, het Belgische Nieuwmoer en Rucphen-Klappenberg. Daarna zullen drie boucles van twee proeven worden verreden, te weten Rijsbergen en Achtmaal. De wedstrijd wordt daarmee met de Nacht van Achtmaal afgesloten. Deze beroemde klassementsproef zal om 00:31u worden gestart. De eerste deelnemer wordt dan om 01:10u op het finishpodium op Breda Airport verwacht. De deelnemers van de Jumbo Shortrally zullen deze laatste drie boucles, en daarmee ook Achtmaal, niet rijden. Voor hen is de wedstrijd na de eerste twee boucles voorbij.

Koningsklasse

Het startveld wordt aangevoerd door een hele armada aan auto’s uit de R5 categorie. Zo zal Bob de Jong, die eerder deze week met zijn Hyundai i20 R5 al een demonstratie op het asfalt van Breda International Airport gaf, het aan de stok gaan krijgen met onder andere Hans Weijs, Hermen Kobus, Kevin van Deijne, Melissa Debackere, Henk Vossen en de de kampioen uit Denemarken Esben Hegelund in de Skoda Fabia R5. In zijn Mitsubishi Lancer Evo IV zal Piet van Hoof deze rijders, uit wat de nieuwe koningsklasse van de rallysport wordt genoemd, het vuur na aan de schenen willen leggen.

M-Cup

Uit België komt de M-Cup opnieuw naar Nederland. Waar de Nederlandse rijders in België hun uitdaging vinden, zo vinden de Belgische rijders, aldus Franky Boulat, die uitdaging in Nederland. “Bij ons in België kun je de bochten couperen, terwijl dat in Nederland niet kan omdat de binnenkanten van de bochten zijn afgezet,” aldus Franky Boulat. Hij zal vooral de strijd aan moeten gaan binden met de Vliegende Hollander, zoals de Belgen de Nederlandse Mats van den Brand inmiddels zijn gaan noemen. Ook Wim Muilwijk zal, genavigeerd door zijn dochter Nadia Muilwijk aan de start staan.
In de Historic Rally zullen ook een paar bijzondere namen aan de start staan. Zo zal de Belg Paul Lietaer met zijn Opel Manta 400 te bewonderen zijn. Ook zal Edwin Abbring acte de preseance geven met de Ford Escort Mk2. Jef van Hooft heeft na zijn uitstapje in de Visual Art Rally de Lancia Delta Integrale Evo weer gerepareerd gekregen. Een 17-tal deelnemers zullen het in deze Historic Rally tegen elkaar gaan opnemen.

206 Rally Cup

Met maar liefst 10 auto’s staat ook de 206 Rally Cup aan de start. Hier staat Geert ter Harmsel, samen met Jan Kamphuis aan de leiding, terwijl de voormalig navigator van Erik Wevers, op de tweede plaats slechts twee punten heeft goed te maken. Deelnemers en sponsoren van deze cup maakten onlangs nog een sportief gebaar door gezamenlijk zoveel onderdelen ter beschikking te stellen dat Matthijs Elsinga, wiens Chevrolet Kalos na een paar kilometer in de Vechtdalrally volledig afbrandde, een Peugoet 206 kan opbouwen om later dit jaar in deze cup in te stappen.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com