RallyNieuws
Hans Stacey - Dakar 2015

Hans Stacey scoort met slotetappe ware hattrick en behaald zijn vierde dagzege!

Bron: Team Iveco | De Rooy | Petronas

Het slot van de Dakar was er één zoals we hem de gehele wedstrijd hadden willen meemaken. Ook vandaag wist Hans Stacey zijn derde dagzege op rij te scoren en behaalde dus een heuse hattrick. In totaal heeft het Team Iveco | De Rooy | Petronas vier dagetappe’s weten te winnen, allemaal op naam van Hans Stacey. Gerard wist daarnaast in drie dagetappe’s als tweede en in drie dagetappe’s als derde te finishen. Desondanks moeten we alle podiumplaatsen dit jaar aan Kamaz laten. In het algemeen klassement legt Hans beslag op de 6e plaats. Gerard behaald een 9e en Pep de 13e overall klassering.

Special 13
Elk jaar is er wel een etappe waarvan de special vanwege weersomstandigheden wordt aangepast, meestal ingekort. Eergisteren hadden we toevallig een aangepaste etappe die voor de auto’s en trucks iets langer werd omdat ze het traject van de motoren en quads moesten volgen. Vandaag was het weer slecht in de omgeving van Rosario en was er veel regen gevallen. Daardoor heeft de A.S.O. besloten om het spekgladde deel uit de proef te nemen en de special te eindigen bij WP1. Dit was al na 34 kilometer. Ook werden de starttijden door elkaar gehusseld en was er dus eigenlijk niet meer sprake van een echte wedstrijd. Toch ging Hans er nog één keer voor en dat resulteerde voor hem opnieuw in een etappe overwinning. Met een tijd van 20:55 minuut, goed voor een gemiddelde van ruim 97 km/uur, bleef hij wederom Marcel van Vliet met 1:19 minuut voor. Gerard kwam als 7e over de meet met een achterstand van 4:36. Pep als 10e zijn achterstand bedraagt 9:24 minuut op zijn teamgenoot.

Algemeen Klassement
De KAMAZ hegemonie is groot in Le Dakar 2015. Mardeev behaald zijn eerste Dakar overwinning en blijft zijn teamgenoten Nikolaev, 13:53 minuut en Karginov 51:01 minuut voor. De rest van het veld wordt aangevoerd door de MAN van Loprais met bijna 2 uur tijdsverschil op de winnaar. Sotnikov is de 4e KAMAZ rijder die als 5e weet te eindigen en daarmee ook voor het beste team resultaat zorgt. Hans Stacey is de eerste IVECO rijder in het klassement op een nette 6e plaats. In het algemeen klassement is er in de top 10 nog één verschuiving. Gerard is het toch nog gelukt om zijn IVECO Powerstar voor die van MAZ-rijder Vasilevski te parkeren en op een 9e plaats overall te eindigen. Pep Vila sluit keurig de rij door de snelle service IVECO Trakker als 13e over de streep in Buenos Aires te brengen. Misschien niet het resultaat wat men vooraf had gehoopt, toch zeker niet onverdienstelijk en iets om trots op te zijn. Men blijft uiteindelijk het op één na beste wedstrijdteam met een diepe buiging naar de Russische winnaars.

De rest van de dag…
Nog een keer mag men vanmiddag langs het podium om aan alle uitzinnige Argentijnse fans hun dank te betuigen en afscheid te nemen van Le Dakar 2015.

Men verwacht vanmiddag een bewolkte dag met een maximum temperatuur van 29 graden Celsius.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com