RallyNieuws
Hans Weijs - BMW 130i - TAC Rally 2016

Hans Weijs dominant in M-Cup tijdens TAC Rally

Afgelopen zaterdag vond de derde ronde van het Belgian Rally Championship plaats tijdens de TAC Rally in Tielt. Deze derde manche zag een spannende strijd voor de algemene overwinning en was tevens de tweede manche van de M-Cup 2016.

Gastvedette Hans Weijs domineerde deze tweede manche van start tot finish. Met een zeer spectaculaire rijstijl en enkele kanontijden in de top 6 algemeen won de Nederlander de M-Cup en finishte bovendien als vijfde algemeen, een ongeziene prestatie van een M-Cup deelnemer! Onder zijn motto “Gas erop!” kon Hans zich zelfs een lekke band en straftijd permitteren. We hopen dan ook dat dit optreden geen eenmalige verschijning zal zijn.

Achter Weijs was de strijd voor de tweede plaats ook erg spannend. Franky Boulat reed bijna de hele rally op P2, maar tijdens de laatste 2 kp’s in de regen maakte Kurt Braeckevelt een comeback om alsnog die tweede stek in te pikken voor amper 5 tienden van een seconde en dit na meer dan anderhalf uur koers. Dit duo finishte bovendien 9e en 10e algemeen, waardoor er 3 wagens van de M-Cup in de top 10 staan van de TAC.

Thomas Vauterin finishte knap vierde met zijn M3 E30 voor zijn eerste wedstrijd in de M-Cup. Erger verging het kampioenschapsleider Diels. Patrick reed de rally uit en had uitzicht op de vijfde plaats in de M-Cup, maar viel door een kapotte transmissie stil na de laatste kp en haalde het eindpodium niet. Geen resultaat dus voor Diels in deze wedstrijd, na zijn mooie winst in de Haspengouw. Die vijfde plaats ging dan naar Thierry Cokelaere, die in eigen streek altijd sterk presteert. Wim Muilwijk pakte de zesde plaats, gevolgd door De Roeck (7e), Meersschaert (8e) en Ceuppens (9e). Philip Eggermont sloot de top 10 af in de M Cup terwijl debutant Declerck elfde werd. Joeri De Bouvere finishte tenslotte als 12e M-Cup deelnemer.

Onderweg moesten enkele piloten ook de strijd staken door pech. Frank Baert had pech met de benzinetank, Gerry Heusdens moest aan de kant door een elektrisch probleem en Marc Maertens gaf op na een probleem met de versnellingsbak. Ook Bert Truyens haalde de meet niet, terwijl Jurgen De Bruin niet startte.

De volgende manche van de M-Cup is tijdens de Sezoensrally in Bocholt. Daar kijken we weer uit naar een spannende strijd, want na 2 manches prijken zowel Boulat als Braeckevelt bovenaan de tabellen van het kampioenschap met allebei 26 punten.