RallyNieuws
Hans Weijs & Tim Rietveld - Drenthe Rally 2022
Hans Weijs & Tim Rietveld - Drenthe Rally 2022

Hans Weijs en Tim Rietveld winnaars eerste JACK’s International Drenthe Rally

Waar beleven bijna 10.000 fans een autorally vanaf de tribune? Voor het eerst in meer dan 20 jaar kwamen de beste rallyrijders van Nederland zaterdag 12 maart in actie. Dit op het wereldberoemde TT-circuit van Drenthe tijdens JACK’S International Drenthe Rally.

ONRK

In het Open Nederlands Kampioenschap gingen de snelste coureurs met hun R5 (Rally2) bolides de strijd met elkaar aan. Hierbij waren het Hans Weijs Jr. en Tim Rietveld in de Ford Fiesta R5 die na 14 uitdagende klassementsproeven de winst wist te pakken voor Gert-Jan Kobus, genavigeerd door Martin Nortier, en regerend kampioen Bob de Jong met zijn navigator Erik de Wild. Erik van Loon oogstte waardering van de fans door met een 400 pk-sterke Ford Fiesta WRC aan de start te verschijnen. Hij won de PRO-klasse terwijl de Equipe Weijs Jr/Rietveld op het RTV Drenthe podium ook nog als snelste van de dag werd gehuldigd.

Jim van den Heuvel kwam op zaterdagochtend als leider uit de zes klassementsproeven die op vrijdagavond in Kampen waren verreden. De winnaar van de laatste rally van vorig jaar begon voortvarend in Assen, maar zag door een technisch mankement het podium uit zijn handen glippen.

Historics

In de historische klasse, met daarin oogverblindende klassieke rallyauto’s als de Lancia Delta HF Integrale, Opel Ascona A, Opel Kadett GT/E en Talbot Sunbeam, zegevierde de Audi Quattro van coureur Marcel Ludwig met navigator Jorrit van der Putten. In de Motul Clio Rally Trophy, een nieuwe opstapklasse in de rallysport, zegevierde de equipe Klein Kromhoff / Hanstede.

JACK’S International Drenthe Rally werd georganiseerd door LDP International b.v. (LDP) in samenwerking met ‘The Rally Foundation’ (TRF) met ondersteuning van het ‘Bestuur Sectie Rally’ (BSR) van de ‘Knac Nationale Autosport Federatie’ (KNAF). Het rallyrijden op de TT-baan werd mede mogelijk gemaakt door JACK’S Casino & Sports, bekend van het evenement JACK’S Racing Day dat op 7 augustus aanstaande plaatsvindt.

Bron: JACK’s International Drenthe Rally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com