RallyNieuws
Hans Weijs en Tim Rietveld - Ford Fiesta R5 - Zuiderzeerally 2019
Hans Weijs en Tim Rietveld - Ford Fiesta R5 - Zuiderzeerally 2019

Hans Weijs Motorsport succesvol in Zuiderzeerally

Tijdens de Zuiderzeerally, welke in het weekend van 15 en 16 maart jl. werd verreden, was ook Hans Weijs Motorsport aanwezig. Maar liefst zes auto’s werden door de monteurs onder barre omstandigheden geprepareerd. Dit leidde tot een algemene overwinning voor twee teams en een aantal goede klasseringen in de betreffende klassen.

Machtig

In de Zuiderzee Shortrally was de winst voor Janjur Monshouwer en Jeroen Docter in de machtige BMW M3 E30. In een seconden duel met Edwin Wolves in de Opel Manta trokken Janjur en Jeroen in de laatste twee, van de in totaal zes, klassementsproeven de winst naar zich toe. Janjur wist op de voorlaatste klassementsproef een achterstand van vijf seconden terug te brengen naar twee seconden om in de finale toe te slaan en met één seconde voorsprong de overwinning naar zich toe te trekken.

Janjur Monshouwer en Jeroen Docter - BMW M3 E30 - Zuiderzeerally 2019
Janjur Monshouwer en Jeroen Docter – BMW M3 E30 – Zuiderzeerally 2019

Voorsprong

De Zuiderzeerally werd door Hans Weijs zelf van begin tot eind gedomineerd. Samen met navigator Tim Rietveld bouwde Hans in de Ford Fiesta R5 een voorsprong op van bijna 39 seconden. Na een goede start op de vrijdagavond, waarbij de voorsprong gestaag werd uitgebouwd, kwam Bob de Jong met de Hyundai i20 R5 op de eerste klassementsproeven van de zaterdag terug. Desondanks kon Hans een voorsprong van rond de tien seconden handhaven. Tijdens de laatste twee klassementsproeven, van de in totaal 18, konden Hans en Tim de voorsprong verder uitbouwen en daarmee de overwinning veiligstellen.

Het was ondanks de getoonde overmacht van Hans geen gemakkelijke overwinning. Nog herstellende van een kwetsuur, kon hij echter al snel weer zijn ritme terugvinden. “De auto was erg goed en ondanks de vertragingen zaterdagochtend, had ik mijn ritme weer snel te pakken,” vertelt Hans. “Ik heb een fijne wedstrijd gereden en kom volgend jaar absoluut weer terug naar de polder.”

Verkoop

Het was voor het laatst dat Hans de Ford Fiesta R5 zelf gaat besturen. “De auto is echt top en helemaal met de laatste evoluties uitgerust. Die auto gaat nu de verkoop in. We verwachten binnenkort een tweetal Volkswagen Polo’s R5 in huis te hebben en die zijn voor de verhuur,” aldus Hans Weijs.

Dat het serviceteam van alle markten thuis is, werd maar weer eens bewezen door de diversiteit aan auto’s. Van een Mitsubishi Colt CZT, diverse BMW’s en de Ford Fiesta R5 behorend tot de koningsklasse van de Nederlandse rallysport. “We kunnen iedere auto voor en tijdens de rally prepareren en onderhouden, zowel de Historic auto’s als de meest moderne zoals een world rally car en de huidige generaties R5,” aldus Hans Weijs.

bron: PB Hans Weijs Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com