RallyNieuws

Hans Weijs vijfde in Zuid Afrikaanse Toyota Western Cape Dealer Rally

Afgelopen weekend was heel rally minnend Nederland in de ban van de Hellendoorn Rally. In Zuid Afrika echter was het onze landgenoot Hans Weijs die, samen met zijn navigator Björn Degandt, afgelopen zaterdag deelnam aan de Toyota Western Cape Dealer Rally.

In het Zuid Afrikaans Rally Kampioenschap reed het duo met de Volkswagen Polo S2000 naar een vijfde plaats in het algemeen klassement. Twee jaar geleden reed Hans Weijs ook al eens deze wedstrijd. Het evenement is sindsdien verandert en daarom werd de setup van de Polo S2000 aangepast.  Deze veranderingen werkten echter niet en leverde alleen maar tijdverlies op.

Daarnaast had Weijs op één van de proeven een ‘momentje’. Dit kostte hem bijna een minuut. Samen met de verkeerde setup verloor Hans kostbare tijd. Op de vrijdagavond stond Hans op een achtste plaats. Op de tweede dag begon Hans een inhaalrace en won gaandeweg de tiende klassementsproef. De achterstand wist hij terug te brengen tot minder dan een minuut en belandde daarmee op de vijfde plaats.

Hoewel Hans niet ontevreden is met de vijfde plaats,  is hij van mening dat het beter had gekund. De omstandigheden op het asfalt waren op de vrijdag warm en nat. Op de zaterdag, tijdens de gravel prievem. was het droog en opnieuw warm.

Tekst: Edwin Hengelman