RallyNieuws
Rick Lubberding & Mark Kuipers - Opel Adam - Vechtdalrally 2018
Rick Lubberding & Mark Kuipers - Opel Adam - Vechtdalrally 2018

HART rijdt zonder problemen hard naar derde plaats in Vechtdal Shortrally

Tijd

Zaterdag 16 juni heeft het HART (HAN Automotive Rally Team) meegereden met de Vechtdal Shortrally in de Opel Adam. Nadat het team met coureur Rick Lubberding en navigator Mark Kuipers slechts twee weken geleden nog aan de ELE Rally en ELE Shortrally meereden, was het nu alweer tijd voor de volgende rally. De rally heeft 58 kilometer op snelheid.

Uitlijnen

Nadat ‘s ochtends het team nog geholpen had bij Antoine Biesheuvel met de uitlijning van zijn Nissan 350Z, vertrok de equipe met startnummer 105 richting de eerste proef. Aangekomen bij deze proef bleek, helaas door overmacht dat de proef geneutraliseerd was. Op de tweede proef, de eerste op snelheid, zat de equipe direct goed in hun ritme. Dit resulteerde in een vierde plek op slechts 0,6 seconden voorsprong op Mark Brands. Op de volgende korte proef was de equipe 0,3 seconden sneller waardoor het verschil met ingaan van de service slechts 0,9 seconden was.

Spanning

Na een probleemloze service was de spanning in het klassement echter al snel weg, nadat Mark Brands helaas op moest geven. Doordat er ook nog een equipe op moest geven die hoger in het klassement stonden schoven Rick Lubberding en Mark Kuipers met de Opel Adam door naar een derde plek algemeen! De laatste drie proeven werden zonder problemen allemaal met een derde tijd gereden. Dit resulteerde in een derde plek algemeen, eerste in de klasse en een tweede plek voor de kampioenschapspunten!

De volgende rally voor het HART is de Jumbo Shortrally rondom Breda op zaterdag 14 juli.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com