RallyNieuws

Hellendoorn Rally nieuwste uitdaging voor Mike Veldhuisen

Hellendoorn Rally nieuwste uitdaging voor Mike VeldhuisenAnderhalf jaar na het behalen van de KNAF Talent First titel staat de 22-jarige Westfries Mike Veldhuisen aan de vooravond van zijn nieuwste uitdaging: met de Nissan 350Z staat het jonge talent aan de start van de Hellendoorn Rally die komend weekend plaatsvindt. Samen met navigator Dennis Goossens stapt Veldhuisen op 19 en 20 september in de cockpit van de door Deltion College onderhouden rallyauto.

De Hellendoorn Rally, de grootste rally van Nederland, is voor de Nissan 350Z Challenge het seizoensafsluitende evenement. Teamgenoot Matthias Boon (B) mocht zichzelf reeds tot kampioen laten kronen na een degelijk seizoen tot dusverre. Mike Veldhuisen verscheen vanwege een niet sluitend budget niet bij alle evenementen aan de start, maar maakt nog kans op een derde plaats in het eindklassement. Veldhuisen: “Met het stuur tussen m’n tanden zal ik komend weekend de Nissan over de proeven jagen. Ik zie enorm uit naar een krachtmeting met de andere deelnemers in de mooiste rally van het jaar.”

Op vrijdagavond 19 september zal de eerste deelnemer om 19:01 uur de ceremoniële start voor zijn rekening nemen. Met startnummer 30 zal de equipe Veldhuisen/Goossens exact een half uur later over het startpodium rijden. Alle equipes, meer dan 60 in totaal, staan dan aan het begin van maar liefst 221 kilometer aan getimede klassementsproeven. In totaal gaat het startlicht 16 keer op groen en leggen de deelnemers 533 kilometer af. 87% van de klassementsproeven is verhard, dus de deelnemers zullen frequent op zandpaden vertoeven. Net na middernacht zullen de equipes de eerste etappe afsluiten waarna de herstart zaterdagochtend om 09:01 uur plaatsvindt. De geplande finishtijd van de eerste deelnemer is om 19:39 uur. De servicelocatie wordt ingericht bij Van Keulen op Industrieterrein ‘T Lochter (Industrieweg) te Nijverdal.

Net als in de voorgaande rally’s wordt het onderhoud van de auto’s verzorgd door de studenten uit de Deltion Autosportklas. Deze klas bestaat uit studenten van de MBO-opleiding Technisch Specialist Personenauto’s, die naast hun opleiding kennis en ervaring op willen doen, gericht op de autosport. Hiervoor stelt het Ministerie van Defensie op haar beurt de rallyauto’s als onderwijsleermiddel beschikbaar. Het rijden van deze wedstrijd is voor Mike Veldhuisen mogelijk gemaakt door YMOR, Nathan Group, Expice Hoorn en autosportbond KNAF.

Tekst: PB Mike Veldhuisen
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com