RallyNieuws
hellendoornrally
hellendoornrally

Hellendoorn Rally steekt Short Rally helpende hand toe

Onlangs werd bekend dat de Achterhoek Rally en de Visual Art Rally geen doorgang vinden dit seizoen. Daarmee is de Eurol Hellendoorn Rally op 16/17 september niet alleen de eerstvolgende rally in ons land. Het is tevens de een na laatste ronde van de verschillende KNAF kampioenschappen. Echter, voor het Short Rallykampioenschap is er een rally te weinig om een kampioen aan te wijzen. Hellendoorn zou aanvankelijk geen aparte Short Rally organiseren, maar op verzoek van de KNAF werd de helpende hand toegestoken.

Na de bekendmaking van het niet doorgaan van de Achterhoek Rally en de Visual Art Rally handelde het Bestuur Sectie Rally van de KNAF snel. Voor de meeste kampioenschappen, waaronder het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), is er met nog altijd zes meetellende wedstrijden geen reglementaire aanpassing nodig. De deelnemers mogen net als met de oorspronkelijke acht wedstrijden, een resultaat schrappen.

Short Rally Kampioenschap

Voor het Short Rally Kampioenschap waren er pas twee wedstrijden verreden (ELE Rally en GTC Rally). Met alleen de Twente Rally nog op de kalender zou het kampioenschap ongeldig worden verklaard. Dit omdat er niet wordt voldaan aan de minimumeis van vier rally’s. Mede op verzoek van enkele rijders, werd de organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally bereid gevonden de mogelijkheid te bieden aan de Short-equipes om deel te nemen.

“Dat lijkt wellicht simpel, maar dat is het niet,” aldus een opgeluchte BSR-voorzitter Bart Luijbregts. “Er komt meer bij kijken dan je denkt; RallySafe moet worden uitgebreid en de reglementen aangepast. Hellendoorn heeft ons de helpende hand toegestoken en dat waarderen we ten zeerste.”

Vrijdagavond

De zes klassementsproeven op vrijdagavond van de Eurol Hellendoorn Rally vormen nu het klassement voor de Short-rijders. Als ze willen mogen ze zaterdag echter ook gewoon meerijden. Voorzitter Theo Engels van de Eurol Hellendoorn Rally zegt: “We zijn uiteraard op de wens van de deelnemers aan het Short Kampioenschap en van het BSR ingegaan om de titelstrijd te redden. Op deze manier kunnen we het inpassen zonder al te veel te moeten ingrijpen in de tijdschema’s. Daarnaast is het mooi dat we nu alle kampioenschappen in huis hebben.”

Spannende strijd

Met een ex-aequo stand belooft de strijd om de ereplaatsen in het Short Kampioenschap in Hellendoorn spannend te worden. Bart Geerdink (Peugeot) neemt het daarbij op tegen Ramon van de Lindeloof (Honda). Stand Short Rally Kampioenschap na twee rally’s: 1. Bart Geerdink, Ramon van de Lindeloof, beiden 77 punten; 3. Richard Berns, 64; 4. Ed Creugers, 36;

Onlangs werd de geheel vernieuwde website van de rally gelanceerd en daar is uiteraard het laatste nieuws over de rally te vinden: www.eurolhellendoornrally.com.

Bron: Hellendoorn Rally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com