RallyNieuws
Hans Weijs & Bjorn Satorius - Ford Fiesta R5 - Short Rally Kasterlee 2022
Hans Weijs & Bjorn Satorius - Ford Fiesta R5 - Short Rally Kasterlee 2022

Hellendoornrally zelf winnaar

Hoewel de wedstrijd nog moet worden verreden, is er nu al een winnaar aan te wijzen. De lijst met voorlopige inschrijvingen ziet er indrukwekkend uit. Een groot aantal deelnemers met een auto uit de R5 c.q. Rally2 klasse mag gezien worden. Daarnaast staan er ook bijzondere namen aan de start en maakt één auto zijn debuut op Nederlandse grond. Al met al genoeg om het een zeer interessante wedstrijd te noemen. De Hellendoornrally zelf zou zelf wel eens de grote winnaar genoemd kunnen worden.

De strijd in het Open Nederlands Rally Kampioenschap gaat vooral tussen Bob de Jong, Hans Weijs en Jim van den Heuvel. Daarachter staat Gert-Jan Kobus die ook nog kan meestrijden voor een plek bij de eerste drie. Hans Weijs heeft in de Drenthe Rally geen punten vergaard, terwijl Gert-Jan Kobus in de GTC Rally twee punten kreeg voor het feit dat hij aan de start stond. Na de Hellendoornrally staat alleen nog de Twente Rally op de kalender. Een goed resultaat in beide wedstrijden is daarom must wat de strijd vooraan ten goede komt.

Winnaar WRC2

Nadat bekend werd dat Richard Pex en Roger Hodenius naar Hellendoorn zouden afreizen, gonsde de vraag of ook Jos Verstappen zijn opwachting in Nederland zou gaan maken. Groot was dan ook de vreugde toen dit na de Ypres Rally werd bevestigd. Dat daarna ook de naam van de winnaar in de WRC2 klasse, Stephane Lefebvre, aan de lijst met inschrijvingen werd toegevoegd maakte het feest compleet.

In het verleden waren diverse jonge landgenoten die op weg waren naar de wereldtop. Eén van de namen is Kevin Abbring. De afgelopen jaren stond hij echter nog bij slechts een handje vol wedstrijden aan de start. In augustus nam hij deel aan het Alsace Rallye Festival met een Lancia Delta HF 16v. In Hellendoorn zal Kevin opnieuw met de Lancia aan de start verschijnen.

Niet alleen rijders met naam en faam maken hun opwachting, of zelfs debuut, op Nederlandse bodem tijdens de Hellendoornrally. Michiel Becx neemt een Alpine A110 R-GT mee. Deze auto werd in 2019 geïntroduceerd en komt uit in de R-GT klasse. De 4 cylinder motor ontwikkelt meer dan 300 pk’s en is daarmee een krachtig wapen om het op te nemen van tegen de Nissan 350Z van Maurice Kuijstermans en de Porsche Cayman S van Wouter Ploeg.

Kraamkamer

Ook wat lange tijd als de kraamkamer van de Nederlandse Rallysport werd gezien, de Peugeot 206 Rally Cup, staat met een flink aantal deelnemers aan de start. Ook via de Renault Clio Rally5 weten inmiddels een aantal nieuwe rijders zich te laten zien.

Het enige dat nog echt nodig is om het evenement tot het succes te laten uitgroeien dat de lijst met inschrijvingen nu al suggereert, zijn de officials. De organisatie is hard op zoek naar vrijwilligers die de klassementsproeven willen bemannen om zo de wedstrijd veilig, voor deelnemers en publiek, te kunnen laten verlopen.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com