RallyNieuws

Henk Knuiman constant in heftige tiende etappe

De tiende etappe van de Dakar Rally was opnieuw een pittige voor Henk Knuiman uit het HSF Logistics Henstek Rally Team. De etappe liep van Cordoba naar La Rioja en was 636 kilometer lang met een special stage van 357 kilometer.

De etappe liep door de bergen waarbij de rijders veel naar boven en naar beneden moesten rijden. Hierbij werden de Moto Master remmen goed benut bij het aanremmen van de korte bochten. Aangezien de etappe nu minder lang was dan op maandag hield de achterband zich nu goed. Ook had Henk nu minder last van het stof en dit leverde hem een vierentwintigste plaats op.

Commentaar Henk Knuiman: “Het was een heftige dag met een special stage van 360 kilometer. Het liep allemaal door de bergen met veel geslinger. Gelukkig had ik nu minder last van het stof. Voor vandaag hadden we nieuwe remblokken en remschijven op de motor gezet omdat dit tijdens deze etappes echt nodig is. De KTM machine is perfect en de monteurs leveren heel goed werk.”
Na tien etappes staat Henk op een 22ste plaats in het klassement. Morgen staat de elfde etappe van de rally op het programma. De etappe loopt van La Rioja naar Fiambala en is 483 kilometer lang en heeft een special stage van 221 kilometer.

Bron: PB Henk Knuiman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com