RallyNieuws

Henk Knuiman houdt zich goede staande in lange tweede etappe

Henk Knuiman van het HSF Logistics Henstek Rally Team heeft zich tijdens de tweede etappe van de Dakar Rally goed staande weten te houden. Het was opnieuw een lange dag waarin Henk zo’n 9,5 uur op zijn KTM heeft gezeten. Hij ging om 05:10 uur van start en kwam rond de klok van 14:45 uur binnen.

De etappe liep van San Ruis naar San Rafael, die 724 kilometer lang was met een special stage over 359 kilometer. Het was een hele snelle special stage waarvan de eerste 110 kilometer over snelle paden liepen. Door het stof was het zicht hier beperkt waardoor Knuiman besloot om niet al teveel risico’s te nemen. Omdat er regelmatig wind stond, trok het stof sneller open waardoor het gas weer open kon worden gedraaid. De snelle paden werd opgevolgd door een heel smal pad met stenen, die zo’n 25 kilometer lang was. Daarna kwam er nog een heel snel stuk tot aan de tankstop.

Bij de tankstop was het heel druk en dit betekende dat alles nog dicht bij elkaar zat. Toen Henk zijn weg weer kon vervolgen kwam er opnieuw een heel snel stuk. Henk had de motor vol open staan en de KTM machine kon gewoon niet harder. Na dit snelle gedeelte reed hij de Black Dunes in. Het pad er naartoe was net een crossbaan met allemaal knippen. De ondergrond bestond uit heel los zand en dit maakte het vanwege het zware gewicht van de motor erg moeilijk. Henk probeerde zijn motor te liften en dit ging redelijk goed. Toch was het moeilijk om met zoveel gewicht aan boord hard over de knippen te gaan. Ondanks dit wist Henk hier verschillende rijders te passeren. Ook het navigeren ging hier lekker en hij kon dan ook merken dat hij er goed aan had gedaan dat hij dit jaar verschillende rally wedstrijden, waaronder de Merzouga Rally, had gereden.

Na de duinen kwam hij in een hele lange rivierbedding met allerlei verschillende stenen. Hier moest heel rustig gereden worden omdat je hier op de los liggende stenen zo op de grond lag. Henk sloot de dag vandaag af als negenentwintigste en staat ook na twee etappes op een negenentwintigste plaats. Morgen staat de derde etappe op het programma. De etappe loopt van San Rafael naar San Juan en is 665 kilometer lang met een special stage over 373 kilometer. Daarnaast is het zo dat dit de eerste dag is van een marathonetappe. Dit wil zeggen dat er na de etappe geen monteurs in het bivak zijn en de rijders alles zelf moeten doen.

Commentaar Henk Knuiman:’’Ik heb heel lekker gereden en vooral mijn eigen tempo aangehouden. Ik heb bijna de hele dag alleen gereden. Gedurende de dag ben ik door een paar rijders ingehaald maar deze rijders heb ik later weer terug weten te pakken. Ook vandaag was het erg lang. Ik ga me nu goed verzorgen door te eten en te drinken en op tijd mijn rust te pakken’’.

Uitslag tweede etappe:
1.      Sam Sunderland     GBR    Honda      3:42.10  
2.      Francisco Lopez    CHI    KTM       +0:00.39  
3.      Joan Barreda       SPA    Honda     +0:02.00  

29.     Henk Knuiman       NED    KTM       +0:34.26

Bron: Henk Knuiman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com