RallyNieuws

Henk Knuiman revancheert zich in derde etappe Merzouga Rally

In tegenstelling tot de tweede etappe ging de derde etappe van de Merzouga Rally voor Henk Knuiman van het HSF Logistics Henstek Rally Team erg goed. De rijder uit Wijchen startte als twaalfde en dit had als voordeel dat hij op de sporen en het zicht kon rijden van de rijders voor hem. Wel controleerde hij zichzelf op het roadbook en het ging eigenlijk gelijk vanaf het begin af aan erg lekker met Knuiman. De gehele dag is Henk netjes blijven rijden maar wel ging het een keer mis op een duin. Vlak voor het nemen van de duin schakelde hij mis en kwam vast te staan. Henk draaide snel om en zette opnieuw aan om boven te komen. Gelukkig lukte dit maar wel had dit wat van de conditie van Henk gevergd want in de daaropvolgende vijf minuten moest hij toch even bij komen.

Op een gegeven hadden verschillende rijders problemen om het waypoint te vinden. Hier heeft Henk even rustig aan gedaan en slaagde erin om verschillende rijders te passeren. Toen Henk op de tankstop aan kwam, zag hij dat Frans Verhoeven en Helder Rodrigues hier nog stonden. Hierdoor wist Henk dat hij in het eerste deel van de etappe maar weinig op deze rijders had verloren en dat het rijden dus goed bleek te gaan. Rodrigues was tenslotte als eerste gestart en pas vijfentwintig minuten later was Henk op pad gegaan om aan de etappe te beginnen.

Na de tankstop reed Henk met vertrouwen en het gaf hem moed om goed zijn best te blijven te doen. Hij kwam achter een Spanjaard te rijden op een omgebouwde enduromotor. Op de stenen ging de Spanjaard net iets harder en hierdoor besloot Henk om een beetje uit het stof te blijven rijden. In het laatste gedeelte in de duinen was de stof weg waardoor Henk hem kon passeren en uiteindelijk de dag afsloot op een nette zesde plaats.

Commentaar Henk Knuiman: “Gisteren heeft mijn zelfvertrouwen toch wel iets een tikje opgelopen. Het was een echte offday en heb veel tijd verloren. Vandaag ging het rijden goed en kon ik goed met de mannen mee rijden. Na de etappe heeft Wim de hele motor weer nieuw gemaakt want morgen hebben we de marathon etappe. Als we over de finish komen moeten we onze motor in het parc ferme zetten en alleen de volgende ochtend vijftien minuten voor de start mogen we dan nog met eigen middelen sleutelen. In de Dakar Rally hebben we ook twee marathon etappes en daarom is dit alleen maar een goede training. Morgen zal ik het materiaal sparen om ervoor te zorgen dat de motor twee dagen mee kan. Vandaag was het wel echt zwaar want over de finish was ik echt moe”.

Bron: Henk Knuiman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com