RallyNieuws

Henk Knuiman ziet de slotfase van de Dakar Rally positief tegemoet

Henk Knuiman van het HSF Logistics Henstek Rally Team zat tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally vele malen beter in zijn ritme dan tijdens de tiende etappe het geval was. Het was opnieuw een loodzware dag met een afstand van 749 kilometer waarvan 605 kilometer special stage was.

Na zijn onzekere dag op woensdag ging het rijden vandaag gelijk een stuk beter. Dit was goed voor het vertrouwen van Henk. In het begin van de etappe heeft hij zich een klein beetje gespaard zodat hij aan het einde van de dag nog goed door kon blijven gaan. ‘’Het was een lange en zware dag. Het ging vele malen beter dan gisteren en ik heb eigenlijk niets meegemaakt. Tijdens het navigeren in de duinen kwam ik lekker in mijn ritme en dit heb ik eigenlijk de hele dag vast kunnen houden’’.

Door de grote stenen heeft de rijder uit Wijchen wel zijn voorwiel plat gereden. Gelukkig leverde dit geen problemen op en kon Henk de etappe zonder zorgen uitrijden. ‘’De KTM machine heeft het perfect gedaan vandaag. Na de finish heeft Gwen gelijk de Eurol olie uit de motor gehaald en dit zag er allemaal goed uit. Ik heb er vertrouwen in voor de twee laatste dagen’’.

Henk finishte vandaag op een 23ste plaats en staat met nog twee dagen te gaan nog steeds op een vijftiende plaats. Morgen loopt de etappe van El Salvador naar La Serena en is 699 kilometer lang. De special stage in deze etappe is 350 kilometer lang.

Bron: Henk Knuiman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com