RallyNieuws
Henk Vossen & Radboud van Hoek - Ford Fiesta R5 - Rally van Spanje 2022
Henk Vossen & Radboud van Hoek - Ford Fiesta R5 - Rally van Spanje 2022

Henk Vossen brengt ondanks problemen Rally van Catalonië tot een goed einde

De WK Rally van Catalonië zou voor Henk Vossen en Radboud van Hoek een mooie afsluiting van het seizoen moeten worden. Helaas gooide een onwillige motor al snel roet in het eten. Desondanks wist de Limburgse rallycrack met de Ford Fiesta R5 het finishpodium te halen. Hij finishte achtste in het WRC2 Masters klassement.

De WK Rally van Catalonië is een geweldig spektakel voor de deelnemers en de fans, die massaal de bermen rond de klassementsproeven bezetten. Het gaat allemaal op hoge snelheid over hele bochtige weggetjes. Eén moment van verslapping en je ligt geheid uit de wedstrijd, zo ondervonden een paar internationale topcoureurs. Henk Vossen en Radboud van Hoek hadden zich terdege voorbereid en waren klaar om de strijd met de concurrentie in de RC2-klasse aan te gaan.

Misfire

Maar de eerste dag was nauwelijks begonnen of alle mooie plannen lagen al in duigen. Al op de tweede van de negentien proeven sloeg de pechduivel onbarmhartig toe: de motor hield er spontaan mee op. En was in eerste instantie niet meer aan de praat te krijgen. Voor de bemanning zat er niets anders op dan zich tussen de fans in de berm te nestelen, wachtend op de afsleepwagen van de organisatie. Na een half uur drukte Vossen nog maar eens op de startknop en tot zijn verbazing sloeg de motor aan en kon de equipe zijn weg vervolgen. “In dat half uur was de motor goed afgekoeld en misschien dat hij daardoor weer wilde draaien. We konden dus verder maar wel met 35 minuten tijdverlies. We waren wel op slag kansloos voor een goede klassering. Een enerverende strijd met de concurrentie was wel verkeken. We hebben de technici van Ford erbij gehad en die hebben de computer grondig uitgelezen. Ze kwamen tot de conclusie dat we een misfire in de derde cilinder hebben gehad en het motormanagement op tilt is geraakt. We zijn vanaf dat moment zo gaan rijden dat we in ieder geval zouden finishen. En dat is gelukt, al zaten we wel in de staart van het klassement.”

Henk Vossen en Radboud van Hoek keken ondanks de pech, op de tweede dag moest de equipe ook nog twee kilometer op een lekke band rijden, toch met een goed gevoel op de rally terug. Beiden hadden genoten van het uitdagende parcours. Zo vond de ervaren copiloot Van Hoek het een van de allermooiste rally’s die hij ooit heeft gereden. “Het is een aaneenschakeling van krappe bochten die zich in een moordtempo opvolgen. Je krijgt nauwelijks tijd om even op adem te komen na een mitrailleurvuur aan aanwijzingen die ik de rijder moet geven. Het is wel even wat anders dan de Rally van Ieper. Dit was fantastisch om te doen.” Henk Vossen beaamde Hoeks’ conclusie maar vond het wel jammer dat vanwege de tegenslag een tiende plaats in de WRC Masters categorie onhaalbaar bleek.

Uitslag Rally van Catalonië klasse RC2

1. Suninen/Markkula (Fin, Hyundai i20) 294 km, 19 KP’s in 2 uur 54.29.6; 2. Rossel/Dunand (Fra, Citroën C3) op 32.5; 3. Gryazin/Aleksandrov (Rus, Skoda Fabia) op 53.3; 4. Lindholm/Hämäläinen (Fin, Skoda Fabia op 1.32.6; 5. Huttunnen/Lukka (Fin, Ford Fiesta) op 1.57.1; 28.Vossen/Van Hoek (Ned, Ford Fiesta) op 1 uur 07.43.3

Bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com