RallyNieuws
Henk Vossen & Annemieke Hulzebos - Skoda Fabia Rally2 Evo - Rally Monte Carlo 2023
Henk Vossen & Annemieke Hulzebos - Skoda Fabia Rally2 Evo - Rally Monte Carlo 2023

Henk Vossen gaat op voor zijn 42e deelname aan de ELE Rally

Op 2 en 3 juni staat de Nederlandse rallysport in het teken van de 58e ELE Rally. Net als in 41 voorgaande deelnames komt de Limburgse rallycrack Henk Vossen aan de start van wat hij zelf als zijn thuisrally beschouwt. Hij zal worden genavigeerd door Annemieke Hulzebos. De ELE Rally en Helichem, het chemisch bedrijf van de Tegelse coureur Henk Vossen, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helichem is al jaren een trouwe partner van de ELE-organisatie.

Bovendien organiseert het bedrijf ieder jaar een druk bezocht en zeer gewaardeerd gastenprogramma rond de rally. En dat is dit jaar niet anders. De ELE Rally speelt zich af in de regio Eindhoven-Veghel. Daarmee is het het dichtst bij zijnde rallyevenement ten opzichte van Belfeld, de vestigingsplaats van Helichem.

Twee dagen

Hoewel we al bijna halverwege het jaar zijn is de ELE-Rally de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Rallykampioenschap 2023. In de laatste jaren was het formaat teruggebracht tot een eendaags evenement. Dit jaar echter beslaat de rally weer twee dagen. Het aantal wedstrijdkilometers is vergroot van 122 tot 182. Het startsein wordt om 19:00u in het hartje van Son gegeven.

Op de eerste dag staan de twee klassementsproeven nabij Asten en Lierop op het menu. Beiden worden ze elk tweemaal gereden. Het tweede setje van twee proeven wordt in het donker gereden en zou daarmee wel eens een scherprechter kunnen zijn. Aan het eind van de dag hebben de deelnemers er al een kleine zestig wedstrijdkilometers op zitten.

Op zaterdagmorgen, om 10.30 uur gaat de eerste equipe weer op pad. Dan voor 11 KP’s van in totaal 123 kilometer, waaronder een op het militaire oefenterrein Strijpse Kampen, die driemaal moet worden gereden. Daar worden overigens geen toeschouwers toegelaten. Naast Strijpse Kampen hebben ze nog vier proeven af te werken, die ieder tweemaal gereden moeten worden. De laatste proef van de rally is die op industrieterrein Ekkersrijt-Son. Daar het dringen geblazen vanwege de grote drommen toeschouwers. De finish in Son wordt om 22.50 uur verwacht.

Positief

Henk Vossen blikt alvast vooruit op wat zich laat aanzien zijn enige rally in eigen land dit jaar. Met zijn kersverse Skoda Fabia Rally2 Evo. “De eerste indrukken met de Skoda zijn positief. Ik heb het idee dat hij sneller is dan de Ford Fiesta waarmee we de afgelopen jaren hebben gereden. Naast de schakelproblemen die we in Kroatië hebben ervaren, moeten we nog het nodige leren over de afstelling van de auto. Het draait in deze sport om de details,” aldus de Tegelse rallycoureur. Henk mikt op een klassering onder de eerste tien.

Vossen heeft in deze rally weer Annemieke Hulzebos op de bijrijdersstoel, de ervaren navigator die Vossen ook in de WK Rally van Monte Carlo terzijde stond.

Bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com