RallyNieuws
Henk Vossen & Johan Findhammer - Ford Fiesta R5 - Hellendoornrally 2018
Henk Vossen & Johan Findhammer - Ford Fiesta R5 - Hellendoornrally 2018

Henk Vossen kijkt tevreden terug op geslaagd rallyseizoen

Tevreden

Alle zes gereden rally’s aan de finish, zes wedstrijden in de punten gereden en fraaie klasseringen in twee WK Rally’s. Henk Vossen kan tevreden terugkijken op een geslaagd seizoen 2018. Ook in de afsluitende Hellendoornrally boekte de Limburgse veteraan, samen met zijn provinciegenoot Johan Findhammer, een gedegen resultaat: zevende in het algemeen klassement.

Ervaring

De Hellendoornrally maakte zijn faam dit keer weer volledig waar. Met fraaie klassementsproeven, mooi weer en ontzettend veel toeschouwers draaide het in het Sallandse en Twentse land als vanouds uit op een waar sportfeest. Henk Vossen, die aan zijn vijftigste (!) rallyseizoen bezig is, had zo zijn eigen kijk op deze editie van de rally. De Tegelse rallyroutinier had wat slechtere weersomstandigheden ook wel weten te waarderen. “Hoe natter en gladder het wordt, des te beter kan ik mijn ervaring uitspelen. Nu was het allemaal voorspelbaarder en minder kritisch.” De strijd in de Eurol R5 Rally Challenge was er trouwens niet minder om. Hermen Kobus moest alle zeilen bijzetten om zich Jasper van den Heuvel van het lijf te houden. Toen die laatste met een technisch defect uitviel was de weg voor Kobus vrij: drie zeges in even zoveel wedstrijden om de Eurol R5 Rally Challenge. Liefst tien equipes hebben dit jaar aan de Challenge deelgenomen en dus is de vierde plaats van Henk Vossen in de eindrangschikking een resultaat waarmee hij thuis kan komen. “Ik had mijn focus op Melissa Debackere en Kevin van Deijne gericht. Helaas was onze Belgische vriendin me iets te snel af. En Kevin verdween ook uit zicht toen ik bijna een minuut verloor door een afgeslagen motor. Op een stuk onverharde weg blokkeerde de vooras onder het remmen. Het duurde een tijdje voordat de motor weer aansprong. Voor het overige hebben Johan en ik geen problemen gekend. In de slotfase werd het nog even spannend toen Lambert Parren sterk kwam opzetten maar we hebben hem met een tiende van een seconde achter ons weten te houden.”

Compliment

Henk Vossen kijkt tevreden terug op het, voor hem nu afgelopen, rallyseizoen. “In de eerste plaats omdat we geen noemenswaardige technische malheur hebben gekend. En ook geen schade hebben gereden. Bij iedere rally stond de auto maximaal geprepareerd aan de start. Een welgemeend compliment aan mijn technische staf, en dan in het bijzonder aan mijn preparateur Lou Ambaum is dan ook op zijn plaats. Volgend jaar ga ik graag weer op deze voet verder. Voor mijn eenenvijftigste seizoen!”

Uitslag Eurol R5 Rally Challenge in de Hellendoornrally

1. Kobus/De Wild (Skoda Fabia) 158 km, 15 KP’s in 1 uur 29.21.3
2. De Jong/Hagman (Hyundai i20) op 1.50.4
3. Debackere/Bostoen (Bel. Skoda Fabia) op 1.50.4
4. Poulsen/Frederiksen (Den, Skoda Fabia) op 3.10.2
6. Vossen/Findhammer (Ford Fiesta) op 6.31.9

Eindstand Eurol R5 Rally Challenge

1. Hermen Kobus 69
2. Kevin van Deijne 41
3. Melissa Debackere 40
4. Henk Vossen 25

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com