RallyNieuws
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - Vechtdalrally 2019
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - Vechtdalrally 2019

Henk Vossen klaar voor de derde ronde van het Open Nederlands Rallykampioenschap

Op zaterdag 18 september wordt in de mooie Twentse/Sallandse omstreken de Eurol Hellendoorn Rally verreden. Het is de derde ronde van het Open Nederlands Rallykampioenschap, waarin de Limburger Henk Vossen, die de derde plaats in de tussenstand inneemt, aan de start komt.

De Eurol Hellendoorn Rally is in meerdere opzichten een bijzonder sportevenement. Allereerst omdat het een van de oudste rally’s van ons land is. Al in 1982 werd de 12-Uren van Hellendoorn georganiseerd, wat prompt uitgroeide tot een tweedaagse wedstrijd. Vanwege zijn strak opererende organisatie wist men na een aantal jaren een plekje te bemachtigen op de Europese rallykalender. Dit resulteerde in de deelname van aansprekende buitenlandse coureurs. Helaas zijn dat nu wel vervlogen tijden. Sterker nog, van een meerdaags evenement is helaas dit jaar geen sprake en dat als gevolg van de heersende corona epidemie.

Schilderachtig

De definitieve beslissing over het doorgaan ervan is pas heel recent genomen. En dus kunnen de rallyfans zich opmaken voor een prachtig spektakel in een even fraaie omgeving. Mooie bossen met schitterende herfstkleuren en schilderachtige landweggetjes wisselen elkaar constant af. De aantrekkingskracht is dan ook groot getuige de jaarlijkse massale opkomst van het publiek.

De Tegelse coureur Henk Vossen, die er zelf in 1982 al bij was, kijkt er naar uit: “Deze rally heeft iets speciaals, ook al is hij nu beperkt tot een dag. Op vrijdag moeten we de klassementsproeven gaan verkennen en vanaf zaterdag rond tienen gaan we voor de snelle tijden. Aan het begin van de avond is het dan alweer gedaan,” licht Vossen toe. Hij treedt dit keer aan met Lieke Bouman-Dautzenberg op de bijrijdersstoel. “Mijn vaste navigator Erwin Berkhof had een jaar geleden al met een andere rijder afgesproken. Met Lieke heb ik trouwens ook al meerdere rally’s gereden dus dat zit wel snor. Erwin zit nu naast Bas van Kamperdijk, die met een Volkswagen Polo in dezelfde klasse rijdt. Het is eens iets anders om nu tegen elkaar te rijden.”

Voorbereiding

Aan de strakke voorbereiding van het Helichem Rallyteam zal het niet liggen: de Ford Fiesta R5 staat er als altijd weer top geprepareerd bij. “Ik ben benieuwd naar het weer. Van de voorspellingen komt dit jaar weinig terecht. Zo vaak is er regen voorspeld en blijft het droog, om dan onverwachts de hemelsluizen open te gooien. Wat mij betreft mag het regenen. Of het nu droog of nat is, ik zal ik het van mijn Pirelli banden moeten hebben. Die moesten we verplicht in de WK Rally van Ieper gebruiken en dat is me goed bevallen.”

De Hellendoorn Rally start op zaterdag 18 september om 10.11 uur in de Dorpstraat in Hellendoorn alwaar de deelnemers om 20.00 uur over het finishpodium komen. Die hebben dan 10 klassementsproeven, vijf verschillende, gereden met een gezamenlijke lengte van 132 kilometer.

Bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com