RallyNieuws
Henk Vossen & Johan Findhammer - Ford Fiesta R5 - GTC Rally 2018
Henk Vossen & Johan Findhammer - Ford Fiesta R5 - GTC Rally 2018

Henk Vossen maakt zich op voor de seizoensfinale in de Hellendoornrally

Finaleronde

Komend weekend wordt in het fraaie Sallands/Twentse land de finaleronde gereden van de Eurol R5 Rally Challenge 2018. Voor de acht ingeschreven equipes staat er nog veel op het spel. Hermen Kobus is nog lang niet zeker van titelprolongatie, terwijl Henk Vossen nog volop in de strijd is om de derde plaats in de eindrangschikking. Zaterdagavond 15 september kan het eindklassement worden opgemaakt.

Modderbad

De Hellendoornrally heeft een bijzondere reputatie in de geschiedenis. Wat in 1982 begon als de 12 Uren van Hellendoorn groeide uit tot Nederlands enige voor het Europees Rallykampioenschap tellende evenement, toen dat EK tenminste nog bestond. Die tijden zijn niet meer maar de Hellendoornrally behield zijn aantrekkingskracht. Niet in het minst door de schitterende omgeving waarin de wedstrijd wordt uitgevochten. Maar ook de vele tienduizenden toeschouwers geven de rally een extra cachet. “Het is altijd een feest om daar te mogen rijden,” erkent Henk Vossen. “De klassementsproeven zijn mooi en uitdagend, de sfeer is er bijzonder en het deelnemersveld altijd heel sterk. Ik heb er altijd met veel plezier gereden. Zeker vorig jaar, toen het op zaterdag zo regende dat een deel van het parcours in een modderbad was veranderd. Ik was helemaal in mijn element en we werden zelfs vijfde in het algemeen klassement.” De Limburgse rallycrack, die dit jaar zijn 50-ste rallyjubileum viert, was al bij de eerste editie van de partij en schreef de rally in 1992 op zijn naam. Na een enerverend duel met zevenvoudig kampioen Jan van der Marel: Na twee dagen knokken bedroeg het verschil aan de meet slechts één (!) seconde in het voordeel van de Tegelse rallyrijder.

Mogelijkheden

Die stunt herhalen zal een hele opgave worden want de strijd in de Eurol R5 Rally Challenge – de topklasse in ons land – is ongemeen spannend en van een heel hoog niveau. Hermen Kobus gaat aan de leiding, gevolgd door Kevin van Deijne met als derde de snelle Belgische dame Melissa Debackere. Vlak daarachter staat Vossen, die in Hellendoorn zal azen op de derde plaats in het eindklassement. “Melissa is erg snel maar ik zie toch wel mogelijkheden. Het verschil bedraagt slechts acht punten. Een goede reden om er nog eens goed voor te gaan zitten. We beginnen op vrijdagavond, met een aantal klassementsproeven in het donker. Dat is niet helemaal mijn ding, maar dat is nu eenmaal niet anders. Dat komen we wel door.” Henk Vossen wordt in deze laatste rally van het seizoen rally wederom genavigeerd door de ervaren Johan Findhammer die naar eigen zeggen deze rally ook al minstens vijfentwintig keer heeft gereden. De service is als altijd in handen van het Helichem Rallyteam, onder leiding van Lou Ambaum.

Start

De 37e Hellendoornrally start vrijdag 14 september aanstaande om 19.01 uur bij Kartplaza Nijverdal, waar 72 equipes aan de start zullen verschijnen. Om 23.24 uur wordt, na vijf gereden klassementsproeven van in totaal 47 km, de eerste etappe afgesloten. Op zaterdag wordt om 9.01 uur de eerste auto op het startpodium verwacht, voor de tweede etappe van tien KP’s. Om 19.05 uur is het finishpodium bij Kartplaza. De deelnemers zullen dan in totaal 423 km hebben gereden, waarvan 158 km op snelheid.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com