RallyNieuws
1Henk Vossen en Lieke Bouman - Ford Fiesta R5 - Zuiderzeerally 2019
1Henk Vossen en Lieke Bouman - Ford Fiesta R5 - Zuiderzeerally 2019

Henk Vossen maakt zich op voor de tweede ronde van Nederlands Rallykampioenschap

Komend weekend wordt rond het Gelderse dorp Barneveld de Visual Art Rally verreden, de tweede ronde van het Nederlands Rallykampioenschap. De Limburgse rallycoureur Henk Vossen staat momenteel derde in de tussenstand en gaat de strijd aan om zijn klassering te verbeteren.

Relaxed

De Visual Art Rally, voorheen bekend als de Centraal Nederland Rally, is een bijzonder compact evenement. Op vrijdagavond 12 april kan er door de deelnemers alvast worden begonnen met het verkennen van de negen klassementsproeven, die een totale afstand van 129 kilometer omvatten. Op zaterdagochtend kan er vanaf 7:00u nogmaals worden verkend, waarna vanaf 11:51u de rallywagens het wachtpark uit mogen om zich tien minuten later te melden aan de start van de eerste KP. Rond kwart over zeven worden al de eerste auto’s op het finishpodium verwacht. “Heerlijk kort en krachtig,” oordeelt Henk Vossen. “In principe kun je met alleen verkennen op zaterdag al volstaan zodat je geen overnachtingen voor je ploeg hoeft te boeken. Maar mijn navigator Lieke en ik gaan op de relaxte toer en beginnen er vrijdagavond al mee. Het zijn slechts drie verschillende proeven die driemaal moeten worden gereden dus zal het opschrijven van alle specifieke details niet zoveel tijd kosten. Het is allemaal heel overzichtelijk.”

Intens

Hoewel de Visual Art Rally alleen voor het nationale Nederlands Rallykampioenschap meetelt komt toch vrijwel de hele Nederlandse top in Barneveld aan de start, wat de rally extra boeiend maakt en de toeschouwers het nodige spektakel zal bieden. Met name de snelle R5 bolides zijn altijd goed voor een intense show. En vlak ook de Mitsubishi’s Lancer’s Evo X niet uit. Die behalen topsnelheden van boven de tweehonderd kilometer per uur. En dat dan over smalle landweggetjes. “Er zitten wel veel lange, rechte stukken in. Onze R5-en hebben versnellingsbakken met een tamelijk korte eindoverbrenging waardoor je bij zo’n 188 km/u al in de toerenbegrenzer zit. Daar gaan de Mitsubishi’s, die met een andere configuratie rijden, dus dik overheen. Dat maakt de strijd er alleen maar intenser op,” voorspelt de Tegelense rallyrijder.

Zoals gezegd start de Visual Art Rally op zaterdag 13 april met de eerste klassementsproef om 12.04 uur. Er worden dan vier KP’s achter elkaar gereden, waarna de eerste service van nog geen half uur kan worden afgewerkt. Het serviceterrein is gesitueerd op Industrieterrein Harselaar in Barneveld. Daarna volgt er een boucle van drie proeven met weer een service en na nog twee KP’s wacht de finish. De deelnemers zullen dan 288 km hebben afgelegd, waarvan 129 km op snelheid

Bron: PB Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com