RallyNieuws
Henk Vossen & Annemieke Hulzebos - Skoda Fabia R5 - ELE Rally 2023
Henk Vossen & Annemieke Hulzebos - Skoda Fabia R5 - ELE Rally 2023

Henk Vossen met Lieke Bouman-Dautzenberg naar de Hellendoornrally

De Limburgse rallycoureur Henk Vossen heeft zich samen met navigator Lieke Bouman-Dautzenberg ingeschreven voor de komende Hellendoornrally, die op 15 en 16 september in het Sallandse wordt verreden. De 41e editie van Nederlands mooiste rally belooft een mega spektakel te worden, met een groot deelnemersveld.

Trackrecord

Maar liefst 100 rallyequipes komen vrijdagavond vanaf 18.27u over het startpodium van de Hellendoornrally op het terrein van uitgaanscentrum Dieka in Markelo. Onder hen de Helichem Skoda Fabia-equipe van Henk Vossen en Lieke Bouman-Dautzenberg. Het is voor de 29e keer dat Vossen aan deze mooiste rally van ons land deelneemt. Hij heeft er een heel goed trackrecord opgebouwd, met veertien top-10 klasseringen. In 1992 won hij zelfs, samen met Alex Luteijn, de voor het Europees Rallykampioenschap tellende Holland Hellendoornrally. “Ik heb de laatste jaren niet zo veel rally’s in eigen land gereden maar gaf de voorkeur aan grote buitenlandse wedstrijden. Behoudens onze thuisrally, de ELE Rally, natuurlijk. Maar door de jaren heen heb ik dus heel wat Hellendoorns gereden. Vanaf de eerste editie in 1984, toen nog de Twaalf Uren van Hellendoorn genaamd. Ik houd van het rallyrijden door het glooiende Overijsselse landschap en de gemoedelijke sfeer die er heerst. Waarbij komt dat de organisatie doorgaans dik in orde is.”

Doelstelling

Henk Vossen komt met zijn nieuwe rallyauto, de Skoda Fabia R5 Evo, naar Markelo en kijkt aan tegen een armada van achttien andere equipes die met R5/Rally2-bolides in dezelfde RC2-klasse strijden, waaronder Jos Verstappen, de vader van Formule 1 kampioen Max. “En naast Jos zijn er nog een paar absolute toppers die elkaar het vuur na aan de schenen zullen leggen. Die gasten ga ik echt niet bijhouden maar dat is ook niet de doelstelling. Wij willen gewoon twee dagen onszelf uitdagen op de inspirerende klassementsproeven en met het Helichem Rallyteam een paar leuke dagen beleven. Dan moet natuurlijk wel de auto tiptop functioneren. Oftewel, de schakelproblemen moeten tot het verleden behoren. We gaan nu een wijziging aanbrengen die het euvel moet oplossen. Ik ben heel benieuwd.”

De Hellendoornrally editie 2023 start op vrijdagavond bij Dieka in Markelo waarna een half uur later de eerste klassementsproef Daarle gereden wordt. Vanaf 22.42u komen de equipes binnen voor de nachtpauze. Op zaterdag wordt er vanaf 09.16u gestart terwijl om 19.09u het finishpodium wordt verwacht. De deelnemers hebben dan 452 km afgelegd, waarvan 153 km op snelheid, verdeeld over 16 klassementsproeven.

Bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com