RallyNieuws
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - GTC Rally 2019
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - GTC Rally 2019

Henk Vossen moet knallen in Twente Rally voor 1 punt

Komend weekend wordt in de omgeving van Hengelo (Ov) de Twente Rally verreden. Het is de afsluitende wedstrijd van het seizoen 2019 en daarmee beslissend voor het Nederlands Rallykampioenschap. De Limburgse coureur Henk Vossen gaat daarin aan de leiding maar heeft slechts één punt voorsprong op zijn naaste belager Lambert Parren.

Scherp

Negentien klassementsproeven staan de 55 deelnemers aan de Conrad Twente Rally te wachten, verdeeld over twee dagen. 178 kilometers op snelheid gaan beslissend zijn voor wie zich de Nederlands Rallykampioen van 2019 mag noemen. Wordt het de 74-jarige Henk Vossen met zijn potente Ford Fiesta R5, of trekt Lambert Parren met zijn snelle Mitsubishi Evo X aan het langste eind? Het onderlinge verschil na zes rally’s bedraagt slechts één (!) punt: 202 om 201 in het voordeel van de superervaren Limburger Vossen. Die zal wel diep in zijn spreekwoordelijke gereedschapskist moeten graven om zich Parren van het lijf te houden. De Mitsubishi-coureur is razendsnel en weet regelmatig Vossen op pure snelheid voor te blijven. Maar die laatste laat zich niet zomaar vangen. “Soms vragen de weersomstandigheden om onorthodoxe oplossingen. Het is tenslotte herfst. Mijn ervaren Helichem serviceteam, onder leiding van Lou Ambaum, weet steeds een perfect voorbereide auto neer te zetten. Met de juiste banden en schokdemperafstellingen. Ik zal zelf vanaf het begin extra scherp moeten zijn en er meteen in knallen. En nog een beetje snelheid vinden, wat de laatste rally trouwens aardig lukte,” laat Vossen weten.

Klassegenoten

De competitie in Hengelo mag er zijn, met onder andere zes R5-bolides, waaronder de Ford Fiesta R5 van Henk Vossen en zijn navigator Erwin Berkhof. Antoine Biesheuvel is een relatieve nieuwkomer in de R5-klasse, maar met Kevin van Deijne, Melissa de Baeckere, Martin van Iersel en Ronald Leemans krijgt Vossen alleen al genoeg ervaren klassegenoten tegenover zich.

Wedstrijd

De Conrad Twente Rally speelt zich af rond Hengelo, met 19 klassementsproeven met een gezamenlijke lengte van 178 kilometer. De verbindingstrajecten zijn bij elkaar 138 km lang. De rally start op zaterdag 19 oktober om 19.36 uur en de eerste etappe van vier KP’s finisht om 22.11 uur. Op zondag volgt om 10.21 uur de herstart voor nog eens 15 KP’s. Het finishpodium wordt om 17.48 uur verwacht. De Twente Rally is daarmee een compacte wedstrijd met een heel hoog tempo.

bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com